Formel 1

Ren déjà vu: Verstappen har lavet to identiske uheld i Monaco

Hollandske Max Verstappen har haft en svær sæsonstart med flere uheld. Lørdag var den gal igen, da han kørte galt under træningen i Monaco.

Hvis Max Verstappen oplevede déjá vu, da han lørdag bragede sin Red Bull-racer i barrieren under den tredje træning i Monacos grandprix, er det ikke så underligt.

Den hollandske Formel 1-kører havde i forvejen noteret sig for træningens hurtigste tid, da han med otte minutter tilbage kom for tæt på barrieren og snittede den i indgangen til sving 15, mistede kontrollen og efterfølgende bragede ind i barrieren i udgangen af sving 16.

Lige netop den kørefejl er noget, man tidligere har set i Monaco - også med Verstappen bag rattet. Tilbage i 2016 lavede han en identisk fejl i de populære sving, der er kendetegnet ved en svømmingpool, under kvalifikationen og måtte starte selve løbet fra pitlane.

- Man får ikke mange muligheder for at vinde Monacos grandprix. Han er nødt til at lære af det og stoppe med at lave de fejl. Det ved han mere end nogen anden, siger Red Bulls teamchef Christian Horner til Autosport efter lørdagens uheld.

Udgik af 2016-grandprixet

På Formel 1's Instagram-konto har de lavet en sammenligning af de to uheld. Den sammenligning kan du se her.

I 2016 gik det også galt for den dengang kun 18-årige Verstappen under selve løbet, da hans grandprix sluttede i barrieren, efter han kørte op i bagenden af Romain Grosjean og knækkede sit venstre hjulophæng.

Om det kommer til at gå så galt igen søndag eftermiddag, må tiden vise. Faktum er, at Max Verstappen starter sidst, mens hans teamkollega Daniel Ricciardo starter forrest.

Ikke Verstappens første uheld

Det er ikke første gang i denne sæson, at den unge Red Bull-kører har været ude for uheld. Både i Bahrain og Baku endte Verstappens løb tidligere end planlagt, fordi han kørte galt. 

- Det var sjette løb i træk, at Verstappen har kørt galt eller været impliceret i lignende uheld. Han bliver ved med at sige, at han ikke skal ændre noget. Realiteten vil foreslå noget andet, skriver BBC's motorsportsreporter Andrew Bensson på Twitter.

Max Verstappen har i løbet af sæsonens fem første løb hentet 33 point, hvilket er 14 point færre end Daniel Ricciardo.