Formel 1

Ricciardo bør forlade Red Bull, mener eks-verdensmester

Daniel Ricciardo bør skifte til Ferrari, hvis det står til den tidligere verdensmester Nico Rosberg.

Med en grandprix-sejr og en pole position i denne sæson har Daniel Ricciardo nok engang vist sine evner i en Formel 1-racer.

Men hvis han gerne vil vinde endnu mere, bør han forlade Red Bull. Det mener verdensmesteren fra 2016, Nico Rosberg.

Ifølge ham er Ricciardos køreegenskaber så gode, at han er egnet til at køre for et større hold.

- Jeg synes, han bør skifte til Ferrari, siger Rosberg til Autosport.

I så fald vil 28-årige Ricciardo komme til at køre sammen med Sebastian Vettel. Noget de også gjorde i 2014 hos Red Bull, inden Vettel skiftede til det italienske hold.

Det var Ricciardos debutsæson hos Red Bull, hvor han endte med at vinde tre løb. Vettel vandt ingen, og han sluttede også efter Ricciardo i VM-stillingen.

- Jeg er ikke sikker på, at Vettel vil blive glad, hvis han skifter (til Ferrari, red.), fordi Ricciardo var hurtigere, siger Rosberg.

Red Bull er blevet hurtigere

Efter sin sejr i foråret luftede Red Bulls førstekører selv sin frustration over, at bilen ikke havde været hurtig nok.

- Jeg vil helst være i den bedste bil. Jeg synes, at weekenden (kinesiske grandprix, red.) beviste, at hvis jeg får muligheden for at vinde, kan jeg gøre det færdig. Jeg kan håndtere presset og intensiteten, sagde han til den australske tv-kanal Channel 10.

Samtidig slog Ricciardo fast i interviewet, at han gerne vil fortsætte på holdet, hvis de kan vinde flere sejre.

Noget kan tyde på, at det er på vej. I weekendens grandprix i Monaco var Ricciardo hurtigste kører i alle træninger samt kvalifikationen.

Desuden var holdkammeraten, Max Verstappen, næsthurtigste mand i de tre træninger. Han var ikke med i kvalifikationen, fordi han kørte galt i den sidste træning.