Formel 1

Magnussen får middelkarakterer for et løb, han bare vil glemme

Også Romain Grosjean får middelkarakterer for sin weekend i Monaco. 13.-pladsen var, hvad Kevin Magnussen kunne forvente, lyder det blandt andet.

Det var en blandt fornøjelse for Kevin Magnussen og det amerikanske Formel 1-team Haas i Monaco.

Danskeren havde en rædselsfuld kvalifikation, hvor han sluttede sidst af de deltagende kørere, men på grund af Red Bull-køreren Max Verstappens uheld i den afsluttende træning, startede Magnussen næstsidst.

Bedre gik det i søndagens grandprix, hvor 25-årige Magnussen byttede sin startplacering som nummer 19 ud med en endelig placering som nummer 13.

Som altid har udenlandske motorsportsmedier givet kørerne karakterer, og sæsonens sjette grandprix må siges at være et til glemmebogen for Kevin Magnussen, franske Romain Grosjean og Haas.

Autosport: 7 ud af 10

- Magnussen indrømmede efter kvalifikationen, at det at køre for hårdt for at kompensere for bilens aerodynamiske tab bare gjorde problemet værre, hvilket medførte, at hans kvalifikation var dårlig. Men i løbet gjorde han et godt stykke arbejde, overhalede Grosjean i starten og havde fordel af farten. Der var ikke meget mere, han kunne gøre end det, og han slog de biler, han skulle, skriver motorsportsmediet.

Romain Grosjean får også karakteren 7.

Tyske Auto, Motor und Sport giver Kevin Magnussen 5 ud af 10, men skriver dog intet om danskerens præstation i Monaco. Romain Grosjean får ligeledes karakteren 5.

Sky Sports: 5,5 ud af 10

- De (Haas, red.) nyder en fin start på sæsonen, men Kevin Magnussen og Haas' fart var ikke eksisterende i Monaco. Han var den langsomste kører i kvalifikationen - ikke hjulpet af gule flag i Q1 - og 13.-pladsen i løbet var så godt, som det kunne blive i en bil, der underpræsterede, skriver det engelske medie og gengiver nogle af danskerens ord efter løbet:

- Jeg er bare glad for, at vi er kommet ud herfra, lød det fra Magnussen.

Romain Grosjean får også karakteren 5,5.

F1i.com: 5 ud af 10

- Efter et løb til glemmebogen kan K-Mag og resten af Haas-mandskabet ikke vente til Montreal om to uger. Hans eneste trøst efter en skrækkelig kvalifikation var, at han i det mindste ikke startede sidst. Formel 1's 'slemme dreng' holdt sig ude af problemer og sluttede som nummer 13, hvilket var alt, han kunne håbe på, skriver Formel 1-mediet.

Romain Grosjean får karakteren 6.

Planet F1: 5,5 ud af 10

- Et chok for K-Mag, da han brugte det meste af weekenden i Monaco i den bagerste del af feltet. Fra en startplads som nummer 19 evnede han at køre sig til en mere respektabel 13.-plads og var den sidste af kørerne, der ikke blev overhalet med en omgang, skriver mediet og fortsætter:

- Men i forhold til det, vi ved, Haas er i stand til i denne sæson, vil danskeren gerne glemme dette løb så hurtigt som muligt og håbe på, at teamet er mere sig selv i Canada.

Romain Grosjean får karakteren 5.

Read Motorsport: 5 ud af 10

- Det ville være nemt at være særdeles kritisk over for Haas' kørere efter en weekend i ubemærkethed i den tunge ende af feltet. I virkeligheden var kørerne sat i et umådeligt dårligt lys af en bil, der ikke var optimeret til Monacos unikke krav, skriver mediet.

- Efter så tumultagtig weekend var det ganske imponerende arbejde af Magnussen kun at slutte fem sekunder fra en plads i pointene.

Romain Grosjean får karakteren 4.

Express: 5 ud af 10

- Som sin teamkammerat kæmpede han med en bil, der ikke passede til banen, skriver det engelske medie.

Romain Grosjean får karakteren 4,5.

BT: 4 ud af 12

- Kevin Magnussen var nede og balancere på dumpegrænsen efter træningerne og kvalifikationen. Det blev noget bedre i selv løbet, og det kan også ses på karakteren, skriver det danske medie.

- Han fik også igen sat holdkammeraten til vægs og er stadig 'ubesejret' i intern Haas-løbsduel i denne sæson. Hierarkiet blev endda sat på plads af Magnussen via en fornem overhaling af Grosjean allerede lige efter starten.

Telegraph giver ikke længere kørerne karakterer, men har sit helt eget pointsystem, der blandt andet tager udgangspunkt i kørernes placering i løbet og antal vundne placeringer undervejs. Om Magnussen skriver det engelske medie:

- Den sværeste weekend af alle for Haas, som ikke ser ud til at have løst problemet med svingende præstationer fra de sidste to år. Om alt andet er det værre - at gå fra fjerdehurtigste pakke for to uger siden til den langsomste i Monaco. Ville have kvalificeret sidst, hvis det ikke havde været for Verstappens fejl. Havde bedre fart i løbet trods et relativt tidligt pitstop. En 13.-plads var, hvad der kunne forventes, lyder det.

- Montreal kan ikke komme hurtigt nok

Formel 1's officielle hjemmeside kårer efter hvert grandprix 'vinderne' og 'taberne'. Efter Monacos grandprix lander Magnussen og Haas i den kedelige kategori og får følgende ord med på vejen:

- Haas burde være nummer fire i konstruktørernes VM-stilling. I størstedelen af året har de haft den fjerdebedste bil, men de har ikke udnyttet det. Og i Monaco var deres potentiale ikke til at se, står der på hjemmesiden.

- Det amerikanske team led et nederlag, da de sagde, hvad der var gået galt. Selvom de forsøgte en række forskellige ændringer for at gendanne teamets tabte fart, lykkedes det kun en smule for teamet, og de fandt sig selv blandt teamene bagerst i feltet.

- Kevin Magnussen, der sluttede på en flot sjetteplads i det seneste løb i Spanien, insisterede på, at den bil, Haas havde i Monaco, ikke var 'repræsentativ', og at han 'bare var glad for, at de var kommet ud derfra' (fra Monaco, red.). Montreal kan ikke komme hurtigt nok, især fordi holdet planlægger at inkorporere deres første store opgraderingspakke i år, slutter vurderingen af Haas.

Det næste grandprix køres i canadiske Montreal søndag den 10. juni.