Formel 1

Hamilton ny etter på Formel 1-rangliste - Magnussen stadig ude af top 10

Lewis Hamilton rykker op på den officielle Formel 1-rangliste, imens Kevin Magnussen stadig ikke har fundet tilbage til top 10.

Førstepladsen i Formel 1-kørernes mesterskab er ikke det eneste, som Lewis Hamilton kan prale med i øjeblikket.

På den officielle power ranking, der er blevet opdateret onsdag, er briten nu også indtager af den førsteplads. Lewis Hamilton vandt ellers ikke det seneste grandprix i Monaco, men en tredjeplads betyder, at han nu er nummer et.

- Hamilton har været imponerende, siden han vandt i Baku. Han fulgte op med en podieplacering i Monaco, hvor det ellers var forventet, at Mercedes ville have problemer. Men Hamilton spredte en smule magi, som han oftest gør, når tingene ser svære ud, står på der på Formel 1's hjemmeside.

- Selvom han klagede over dækkende i det meste af løbet, så formåede han at slutte som treer og bevare førstepladsen i kørernes mesterskab. Han steg to placeringer, og det var det mindste, han havde fortjent.

Danske Kevin Magnussen havde svære betingelser, da han startede søndagens grandprix som nummer 19. Selv ikke en 13.-plads kunne gøre, at danskeren igen fandt vej til top 10.

Magnussen startede rangliste-sæsonen, der bestemmes af et ekspertpanel, ud med at indtage førstepladsen, men på det seneste har Haas-danskerens tilstedeværelse været sjælden.

Grandprixet i Monaco blev vundet af Daniel Ricciardo, der rykker seks pladser op og indtager nu en andenpladsen på ranglisten.

Valtteri Bottas var tidligere indehaver af førstepladsen, men efter et grandprix i Monaco, hvor alt langt fra gik efter planen, er finnen røget ned ad listen.

- Efter to uger på førstepladsen er Valtteri Bottas røget tre pladser ned. Mercedes havde forventet en hård weekend, og det skulle det også blive. Hamilton var foran Bottas i alle sektioner, hvor finnen sluttede på en femteplads, står der på Formel 1's officielle hjemmeside.

Næste grandprix er i Canada og bliver kørt fra den 8. til den 10. juni.