Formel 1

VM-finalen presser Formel 1 til historisk tætpakket kalender

Formel 1-fans verden over kan glæde sig til en sommer med masser af motorsport, hvor der på bare fem uger skal køres fire løb.

Kevin Magnussen og resten af Formel 1-feltet går en travl sommer i møde - og det kan de takke VM i fodbold for. 

Ifølge det tyske medie Bild, så ønsker Formel 1's ejergruppe, Liberty Media, nemlig ikke at afvikle et grandprix den samme dag, hvor VM-finalen i fodbold også bliver afviklet - den 15. juli.

- Verdensmesterskabet er et problem for os. Det er meget usædvanligt, siger Ross Brown, der er teknisk chef i Formel 1. 

Problemet består i, at arrangørerne bag Formel 1 på grund af VM-finalen har besluttet, at de afholder det britiske grandprix på Silverstone ugen inden finalen i Rusland. 

Det betyder, at kørerne i motorsportens kongeklasse i perioden fra den 10. juni til den 8. juli skal køre fire grandprix'er på fem uger. Det er aldrig tidligere sket, at der har været afviklet så mange løb på så få uger i Formel 1. 

De fire pågældende løb afvikles i Canada, Frankrig, Østrig og Storbritannien. I ugerne efter VM-finalen venter så det tyske og ungarske grandprix. 

Hvis VM-finalen sender seertallet ned i et enkelt løb, vil det helt sikkert have en negativ effekt på sæsonen

Leif Pellikan, marketingschef, Bild

Men hvis man spørger Bilds marketingsekspert Leif Pellikan, så giver det god mening, at Formel 1 slår op i banen og giver plads til VM-finalen. 

- Liberty Media vil skrive en positiv historie. Men hvis løbet bliver en katastrofe, så vil det være svært at få et plus i det samlede seertal for hele sæsonen. Hvis VM-finalen sender seertallet ned i et enkelt løb, vil det helt sikkert have en negativ effekt på sæsonen, siger Leif Pellikan. 

Den tætpakkede løbskalender begynder om en uge, hvor danske Kevin Magnussen igen skal forsøge at komme i pointene på Circuit Gilles Villeneuve i Montreal, Canada. 

Før det canadiske grandprix har den danske Haas-kører hentet 19 point i sæsonen, der placerer ham på en 10.-plads i kampen om det individuelle verdensmesterskab. 

Helt i top finder vi Mercedes' Lewis Hamilton, der fører foran Sebastian Vettel fra Ferrari og Red Bulls Daniel Ricciardo.