Magnussen er glad for bare at kunne begrænse skaden

Den danske Formel 1-kører havde på forhånd regnet med, at Haas-teamet ville få det svært på banen i Canada.

En startposition som nummer 11 blev resultatet for den danske Formel 1-kører Kevin Magnussen, da han lørdag betvang kurverne på banen i Montreal i sin Haas-racer.

Ikke umiddelbart en position som burde få mundvigene til at rette sig opad, men situationen taget i betragtning er Magnussen godt tilfreds.

- Vi kom hertil med en opgradering til bilen, som vi håbede ville gøre den bedre, og det ser det ud til, at den har. Den her slags bane vidste vi på forhånd ville blive svær, siger Magnussen i en pressemeddelelse med hentydning til, at banen i Canada er af den slags, en hurtig racerkører betegner som ’langsom’.

- Baner med lav fart er vores svaghed, men jeg er glad for, at vi indtil videre har kunne begrænse skaderne. Jeg tror, vi kan angribe, lyder det optimistisk fra Magnussen, der bakkes op af teamchefen Günther Steiner.

- Jeg synes, at Kevin forbedrede sig fra den sidste træning. Han blev lidt mere fortrolig med bilen, og endte som nummer 11. Alt i alt er det slet ikke et skidt sted at starte, siger Steiner.

Værre gik det for holdkammeraten Romain Grosjean, der ellers havde kørt imponerende stærkt i træningerne. Hans bil kom slet ikke i aktion i kvalifikationen. Dermed fortsætter franskmandens sorte uheld, som har forfulgt ham gennem hele sæsonen.

- Lige så meget som vi ikke tror på uheld, så kan det ikke stoppe med at forfølge os. Vi fandt god fart i Romains bil, men fik så et problem med motoren, og så var hans dag forbi, lyder det fra Günther Steiner.

Kevin Magnussen har ikke været ramt af samme uheld som teamkollegaen, og danskeren ser optimistisk på mulighederne i søndagens Grand Prix.

- Vores fart i selve løbene er bedre end i kvalifikationen, og vi starter med frit dækvalg i 11 position. Det er nok en bedre position end 10 og 9, så vi vil kæmpe for det, konkluderer Magnussen.

Danskeren har hentet alle de 19 point i VM-stillingen, som Haas står noteret for i denne sæson.