Formel 1

Red Bull dropper samarbejde med Renault

Red Bull har haft Renault-motorer i 12 år. Charles Coates / Ritzau Scanpix

Efter denne sæson vil Red Bull skifte til Honda-motorer. En aftale, der løber over to år.

Et af Formel 1-feltets største hold har valgt at skifte motorleverandør.

Red Bull har offentliggjort, at de stopper samarbejdet med Renault efter denne sæson. Et samarbejde, der har varet i 12 år og som har budt på fire verdensmesterskaber. Det seneste tilbage i 2013.

I 2019 og 2020 er det i stedet Honda, der skal levere motorer til Red Bull. Det oplyser holdet i en pressemeddelelse.

Ifølge holdets teamchef, Christian Horner, skyldes skiftet, at Honda er mere konkurrencedygtige.

- Den toårige forlængelse med Honda signalerer en ny spændende fase i Red Bull Racings ambition om ikke kun at konkurrere om sejren i et grandprix, men - som det altid har været - at konkurrere om verdensmesterskaber.

- Vi har altid truffet beslutning som denne uden involvering af følelser. Kun med et kriterium i hovedet. Tror vi på, at udfaldet vil få os til at konkurrere på et højere niveau? Efter nøje betænkningstid og evaluering, er vi sikre på, at samarbejdet med Honda er den rette vej for vores hold, siger Horner.

Hondas motorsportschef, Masashi Yamamoto, glæder sig over det nye samarbejde, og de satser på, at de kan få Red Bull frem til større resultater, end de gør lige nu. Her har holdet til tider haft svært ved at konkurrere med Mercedes og Ferrari.

- Vores udgangspunkt er, at vi ikke ønsker, at Red Bull Racings præstationer ikke vil falde under det nuværende niveau. Men vores mål er at komme længere og gøre det endnu bedre, end de gør i øjeblikket, siger Yamamoto ifølge BBC.

Ingen effekt ved skifte til Renault

For mindre end ni måneder siden foretog McLaren det omvendte de skifte. De mente, at Honda-motorerne var skyld i holdets dårlige resultater. Derfor brugte de 100 millioner dollars - svarende til cirka 640 millioner danske kroner - på at købe sig ud af aftalen med den japanske virksomhed.

Til denne sæson kører de i stedet med Renault-motorer. Noget som ikke umiddelbart har gjort den store forskel. Især i kvalifikationerne har McLaren haft svært ved at følge med konkurrenterne.

Allerede i denne sæson har Honda leveret motorer til Red Bulls 'udviklingshold' Toro Rosso, som også kører i Formel 1. Den toårige aftale kommer til at gælde for begge hold.

Næste grandprix er 22. - 24. juni i Frankrig.