For Magnussen føles det som at være i poleposition

Kevin Magnussen jubler over sin kvalifikation til det britiske Formel 1-grandprix. Haas-danskeren starter forrest af kørerne i midterfeltet.

Det helt store smil er fremme hos Kevin Magnussen i disse uger. Lørdag fulgte danskeren op på sin femteplads i Østrig ved at køre en god kvalifikation til grandprixet på Silverstone-banen i Storbritannien.

Magnussen sluttede med syvendehurtigste tid og blev kun overgået af kørerne fra topholdene Mercedes, Ferrari og Red Bull. Hans Haas-kollega Romain Grosjean starter som nummer otte.

- Det er sjovt. Vi har det her B-mesterskab, som vi fokuserer på med alle midterholdene. Det er virkelig underholdende. Der er stort pres, fordi det er så tæt, men den lige i skabet med en syvende og ottende startposition med Haas som best of the rest, siger Kevin Magnussen i en pressemeddelelse fra Haas.

- Det er en poleposition i 'B-mesterskabet', så jeg er virkelig glad. Det er en god position at befinde sig i. Du kigger ikke fremad, vi vil kigge os i bakspejlet, så det er fuldstændig som at være i poleposition.

Kevin Magnussen har derfor planen klar for det britiske grandprix.

- Fyrene oppe foran kører bare fuld fart fremad og forsvinder. Hvis jeg kan fastholde min position efter første omgang, hvilket vil blive svært, kan jeg forhåbentlig have fri bane og være i stand til at passe på mine dæk og køre løbet, siger han videre i pressemeddelelsen.

Den 25-årige dansker er dog ikke ene om at være glad. Humøret hos Romain Grosjean er vendt 180 grader efter en miserabel start på sæsonen.

- For teamet er syvende og ottende startposition fantastisk, og jeg mener, at vi kan have et strålende løb. Hvis vi kan være lige så heldige som i Østrig, vil det være storslået, men hvis vi begge kan befinde os i ingenmandsland og køre på derfra, køre vores løb, vil det være godt, siger Grosjean i pressemeddelelsen.

Franskmanden hentede sine første point i sæsonen, da han blev nummer fire i Østrig. Kevin Magnussen har 37 VM-point - 25 point flere end Grosjean. Haas er nummer fem i konstruktørmesterskabet.

De røde lamper slukkes til det britiske Formel 1-grandprix kl. 15.10. Følg det i en liveblog på tv2.dk.