Formel 1

Stjerne starter langt tilbage i tysk grandprix

Daniel Ricciardo vil køre sit løb i overhalingsbanen, når han søndag starter i feltets tunge ende i det tyske grandprix.

Normalt er den australske Red Bull-kører fast inventar forrest i Formel 1-feltet, men når det tyske grandprix køres søndag, starter Daniel Ricciardo langt tilbage. 

Årsagen er, at Ricciardo og Red Bull har tilføjet flere nye dele til sin racer og lavet flere ændringer, end reglerne tillader. Som konsekvens af det skal Ricciardo starte bagerst i feltet, men det tager den 29-årige australier helt roligt.

- Det er muligt at overhale, så selvom jeg bliver straffet og starter i den bagerste ende, forbliver jeg positiv. Jeg ved, at der kommer gode overhalinger, siger Daniel Ricciardo, der mener, at Hockenheimringen tillader netop det.

Red Bull har valgt at tage straffen, fordi teamet er af den overbevisning, at ændringerne vil gøre bilen mere konkurrencedygtig i næste grandprix.

- Ideelt set vinder vi i næste weekend (i Ungarn, red.) og sluger det resultat, vi får her, siger Ricciardo ifølge Formel 1's hjemmeside.

Før det tyske grandprix ligger han nummer fire i Formel 1-kørernes klassement efter Kimi Raikkonen (Ferrari), Lewis Hamilton (Mercedes) og Sebastian Vettel (Ferrari).