Formel 1

Rusland kæmper for letpåklædte ’grid girls’ ved Formel 1-grandprix

Grid girls er ikke længere en del af Formel 1, men det vil Rusland lave om på. Toshifumi Kitamura / Scanpix Denmark

En gammel tradition vender måske tilbage, når Formel 1-feltet kommer til Sochi i september. Det kæmper russerne i hvert fald for.

I Rusland savner vicepremiereminister Dmitry Kozak de såkaldte grid girls i Formel 1. Altså kvinder med mere eller mindre tøj på, hvis fornemmeste opgave er pynte foran bilerne og vise startnumre inden løbene sættes i gang.

Derfor kæmper Kozak ifølge Aftonbladet for, at der igen vil være grid girls på pålads, når Formel 1-feltet kommer til Sochi i slutningen af september.

- Vi vil have grid girls ved Formel 1-løbet i Sotchi. Vi fører diskussioner med de internationale arrangører, har Kozak angiveligt sagt til det russiske nyhedsbureau Tass.

De nuværende ejere af Formel 1, Liberty Media, har gjort op med brugen af grid girls i denne sæson for at tilpasse sig den moderne verden. Sean Bratches, der er Managing Director for Commercial Operations i Formel 1, har tidligere udtalt, at grid girls ikke stemmer overens med hverken Formel 1’s værdier eller nutidens de sociale normer. I stedet lader man børn komme helt tæt på motorsportens største stjerner.

- Det bliver et ekstraordinært øjeblik for disse unge mennesker. Forestil jer dem stå ved siden af deres helte, se dem forberede sig på ræs, elitens elite i motorsport, i nogle minutter før starten. Hvilken uforglemmelig oplevelse for dem og deres familier, har Sean Bratches blandt andet sagt formula1.com.

Dmitry Kozak mener dog stadig, at de letpåklædte kvinder er en god idé. Ifølge Aftonbladet har han endda pralet med de russiske kvinder i tidligere interviews.

- Jeg håber, vi kan blive enige med Formel 1-ledelsen, så vi kan videreføre traditionen. Vi har verdens smukkeste kvinder, skulle han have sagt.

Det russisk Formel 1-grandprix køres fra den 28. til den 30. september.

Det næste punkt i løbskalenderen er allerede i weekenden, hvor Kevin Magnussen og de andre kørere skal i aktion i Ungarn.