Formel 1

Magnussen spurgte om lov, men måtte ikke hente konkurrent

Kevin Magnussen fik besked på, at han skulle spare på benzinen i søndagens grandprix.  Laszlo Balogh / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen kørte en sikker syvendeplads hjem i søndagens grandprix, men hvis han havde haft mere benzin, kunne det måske være blevet til mere.

Seks point. 

Det var, hvad den danske Formel 1-kører Kevin Magnussen kunne sætte ind på kontoen efter det ungarske grandprix, hvor han sluttede på en syvendeplads. 

Jeg spurgte ellers, om jeg ikke kunne fyre den af og se, om jeg ikke kunne hente ham

Kevin Magnussen

Men hvis alt var gået, som Haas-køreren havde håbet på, så havde der været muligheder for at tage kampen op med Toro Rossos Pierre Gasly om sjettepladsen og to point mere til VM-stillingen. 

- Jeg pressede alt, hvad jeg kunne, men jeg fik besked på, at jeg skulle spare på benzinen. Jeg spurgte ellers, om jeg ikke kunne fyre den af og se, om jeg ikke kunne hente ham. Men det var der ikke benzin til, siger Kevin Magnussen til TV3+

Kevin Magnussen startede som nummer ni, men lavede to overhalinger allerede på første omgang. Og herefter stod det forholdsvis hurtigt klart, at syvendepladsen var det mest realistiske resultat. 

De seks point betyder, at den 26-årige dansker avancerer i VM-stillingen, hvor han nu er på 45 point og dermed går forbi McLarens Fernando Alonso. 

Magnussens teamkollega, Romain Grosjean, blev nummer 10 i søndagens grandprix og scorede dermed et enkelt point. Det var bare anden gang i sæsonen, at begge Haas-racere endte i top 10. 

Løbet blev vundet af Mercedes' Lewis Hamilton, der henviste Ferraris Sebastian Vettel og Kimi Raikkonen til de sekundære placeringer.

Det betyder, at Hamilton udbyggede sin føring i kampen om verdensmesterskabet, hvor han nu fører med 24 point ned til Sebastian Vettel. 

Nu venter der en sommerpause på tre uger, inden feltet i midten af august rykker videre til det belgiske grandprix på den legendariske Spa-bane.