Formel 1

Magnussen 'gjorde alt rigtigt' - belønnes med høje karakterer

Kevin Magnussen scorer flotte karakterer efter weekendens Grand Prix i Ungarn. Andrej Isakovic / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen scorer på ny høje karakterer for sin præstation i weekendens ungarske grandprix.

Den danske racerkører Kevin Magnussen kan gå på sommerferie med god smag i munden.

I weekendens ungarske grandprix blev det til en 7. plads for Magnussen, der nok engang slog teamkollegaen Romain Grosjean.

Og den præstation kaster da også fine karakterer af sig til danskeren fra det anerkendte motorsportsmedie Autosport, der kvitterer med 8 ud af 10 for præstationen i Ungarn, inden der nu venter en sommerferie og en pause uden ræs.

- En god weekends arbejde, skriver Autosport blandt andet om danskeren.

- Haas-teamet så ud til at være fjerde hurtigst i tørvejr, men en våd kvalifikation gjorde livet sværere for Magnussen. Det var en overraskelse at se ham falde tilbage i forhold til Gasly, men det var en del af et angreb senere i ræset. Selvom han var tæt på, så var han for langt tilbage til at gøre det bedre end en 7. plads.

Kevin Magnussens teamkollega Romain Grosjean måtte tage til takke med en 10. plads i Ungarn.

Alligevel scorer franskmanden samme karakter, 8 ud af 10, som Magnussen fra Autosport.

- Grosjean var retfærdigvis utilfreds med Verstappen i kvalifikationen, der helt klart kostede ham, selvom der ikke blev givet en straf. I selve ræset fik han ikke en fantastisk start og røg ned på 12. pladsen. Men selvom han sluttede som nummer 10, tre pladser bag Magnussen, så var det en bedre præstation, end placeringen antyder. 

- Magnussen fortsætter imponerende sæson

Readmotorsport.com deler også karakterer ud. Her Overgår Magnussen Grosjean og scorer 7, mens teamkollegaen må nøjes med et 6-tal ud af 10.

Mens der også er roser til danskeren fra PlanetF1, der har bemærket en ny fin præstation af Haas-køreren og kvitterer med karakteren 8 til Magnussen.

- Kevin Magnussens imponerende sæson fortsatte, da han hentede en 7. plads, selvom han startede som nummer 9.

En præstation, TV 2 SPORTs Jens Wither også har noteret et stort flueben ud for.

- Igen en pletfri indsats fra Magnussen. Han formåede at udkvalificere Grosjean i en sindssygt presset kvalifikation og satte derefter en første omgang ind, som var intet mindre end verdensklasse!

Hos den danske avis B.T. er det også fast kotyme at dele karakterer ud til Kevin Magnussen efter hvert Grand Prix.

Og her er der også en flot karakter til danskeren, der scorer et 10-tal på 12-skalaen.

- Han gjorde alting rigtigt – i regnvejret under kvalifikationen og i tropetemperaturerne under løbet. Han satte teamkammerat Roman Grosjean med 0,7 sekunder i kvalifikationen, og det er jo nærmest lysår i Formel 1, skriver B.T.

- Og i løbet sluttede han 50 sekunder foran franskmanden, som er den eneste, man med en vis retfærdighed kan sammenligne ham med. Og Magnussens bedste omgang var 1,3 sekunder hurtigere end Grosjeans hurtigste. 1,3 sekund! Men Magnussen vandt ikke – derfor kan det ’kun’ blive et 10-tal herfra.

Nu venter der så nogle ugers sommerferie for Kevin Magnussen og resten af Formel 1, der først kører ræs igen i slutningen af august, når det gælder det belgiske grandprix.