Formel 1

- Flere kørere har spurgt om et sæde, fortæller Magnussens chef

Som det ser ud lige nu, har Haas stadig til gode at sætte navne på begge deres kørere for 2019-sæsonen. Haas F1 Team

Der er flere Formel 1-kørere, der har henvendt sig for at få lov til at køre for Haas, fortæller teamchefen Günther Steiner.

Der har været rigtig god fart i Formel 1-raceren fra Haas i denne sæson.

Det har kastet mange VM-point af sig til det amerikanske team. De fleste har danske Kevin Magnussen stået for, men Romain Grosjean har også kørt et par flotte placeringer hjem.

Og den hurtige racer har også fanget opmærksomheden hos resten af Formel 1-kørerne, der ifølge Haas-chefen, Günther Steiner, presser på for at få fingrene i et sæde til næste sæson.

- Jeg vil ikke sige, at vi kigger os omkring. Men mange kigger på os som en mulighed. Lad os sige det sådan, lyder det fra Günther Steiner ifølge Planetf1.

- Der er mange, der spørger til os. Og det er en del af mit job at vide, hvad der sker på markedet. Men fordi nogle spørger til os, er det ikke ensbetydende med, at de vil komme over til os.

Og ifølge TV 2 SPORTs motorsportskommentator Jacob Hammerholt viser interessen for Haas-teamet, at holdet har gang i det helt rigtige.

- Det er virkelig flot arbejde af Haas-teamet, at de efter blot to og et halvt år i Formel 1 allerede er i en position, hvor kørere selv henvender sig for at få lov til at køre for teamet. Det er et klokkeklart signal om, at teamet har gjort det rigtig, rigtig godt. På meget kort tid.

Günther Steiner her sammen med sin danske racerkører.

Grosjean hænger i en tynd tråd

Som det ser ud lige nu, har Haas stadig til gode at sætte navne på begge deres kørere for 2019-sæsonen.

Ifølge flere eksperter og medier forventes det dog, at danske Kevin Magnussen har gjort mere end nok til at overbevise teamet om en forlængelse. Sværere ser det ud for Romain Grosjean, der på trods af en god racer først scorede point i sæsonens niende grandprix.

- Det ville give god mening, hvis Hass forsøgte sig med en ny kører i stedet for Grosjean. Franskmanden er en erfaren, dygtig og hurtig racerkører, som teamet havde stor gavn af i særligt den første sæson, hvor teamet skulle bygges op, og bilen skulle udvikles. Men nu er teamet blevet "voksent", og bilen er hurtig, lyder det fra TV 2 SPORTs motorsportskommentator.

- Teamet har fået en ny kører ind i form af Magnussen, som har vist sig hurtigere end Grosjean. Så kan teamet tage endnu et skridt ved at få tilført noget nyt blod og indspark fra en helt ny kører. Og måske endda en kører, som kan forstærke økonomien i teamet med flere sponsorkroner, så der er endnu flere penge til at gøre bilen hurtigere.

Men beslutningen om næste sæsons kørere samt Kevin Magnussen og Romain Grosjeans fremtid er ifølge Haas-chefen slet ikke taget endnu.

- Vi vil træffe vores beslutning om, hvad vi skal gøre efter ferien. Men i øjeblikket tænker vi ikke over det. En af de første ting, der skal ske, er at se, hvad Ferrari og Renault gør for fremtiden. Herefter kan vi små komme i gang, fortæller Günther Steiner om fremtidsplanerne til Planetf1.

Blandt de varmeste navne på rygtebørsen til at overtage Romain Grosjeans sæde er Sergio Perez og Charles Leclerc.

Det næste Formel 1-grandprix køres i slutningen af august, når det gælder det belgiske grandprix.