Formel 1

Magnussen glider ud af top-10 på Formel 1-rangliste

Kevin Magnussen forud for Ungarns Formel 1-grandprix den 29. juli. Andrej Isakovic / Ritzau Scanpix

Trods en syvendeplads i Ungarns Formel 1-grandprix ryger Kevin Magnussen ud af top-10 på officiel rangliste. Lewis Hamilton er fortsat nummer et.

Kevin Magnussen hentede seks VM-point med sin syvendeplads i søndagens ungarske grandprix på Hungaroring i Budapest, men alligevel er han ikke at finde i top-10 i den seneste udgave af Formel 1's officielle powerranking.

Ranglisten blev opdateret onsdag, og efter en plads som nummer 10 efter det tyske grandprix på Hockenheim den 22. juli er danske Magnussen nu placeret blandt boblerne til at komme med på listen.

- På dette tidspunkt er det værd at nævne, at det er meget tæt i toppen af vores rangliste, så at være blandt boblerne eller at miste sin plads i top-10 er ikke verdens undergang, står der på Formel 1's hjemmeside.

- Når det er sagt, er vores to ofre i denne uge - begge top-10-kørere efter sidste grandprix - Sergio Perez og Kevin Magnussen. Magnussen mister primært sin plads, fordi han havde sådan et godt tre-løbs-gennemsnit i sidste uge, mens Perez glider ud med sin 14.-plads i Ungarn efter at have været 7-10-7 efter Tyskland.

Den officielle powerranking er indført i denne sæson, og det er et ekspertpanel, der efter hvert grandprix vurderer kørernes indsats set over de seneste tre løb og placerer de 10 bedste på en rangliste, der kan betegnes som et øjeblikkeligt formbarometer.

Hamilton fastholder førsteplads

I bedste form lige nu er Mercedes' Lewis Hamilton. Den britiske verdensmester topper ranglisten for anden uge i træk efter at have vundet i både Tyskland og Ungarn.

På Hockenheim startede Hamilton endda fra en position som nummer 14, men formåede altså alligevel at køre sig til tops på podiet.

- Mens vi tvivler på, at der er mange Formel 1-fans, der ikke var klar over den britiske kørers mod og vedholdenhed før den stjernekørsel, er det rigtigt, at de seneste tre løb af Lewis Hamilton alle har berørt det sublime, står der i vurderingen af briten.

- Det er svært at vælge et højdepunkt, men omgangen, der sikrede ham poleposition i Ungarn, demonstrerede endnu en gang hans beherskelse i det våde føre og var i sandhed fascinerende. At han forbliver i toppen af vores liste bør ikke komme som nogen overraskelse.

Lewis Hamilton var nummer to på ranglisten efter grandprixet på Silverstone den 8. juli og nummer fire efter det østrigske grandprix den 1. juli.

Magnussen har tidligere toppet listen

I Østrig gjorde Kevin Magnussen med en femteplads i løbet comeback på listen efter at være røget ud af top-10 efter Aserbajdsjans grandprix. Formel 1's eksperter placerede ham på en sjetteplads. Da grandprixet på Silverstone var kørt, var Magnussen nummer fem på ranglisten.

Danskeren indtog førstepladsen på Formel 1's officielle formbarometer efter både første og andet grandprix i 2018-sæsonen. Efter Kinas grandprix, sæsonens tredje, var Magnussen rykket ned på tredjepladsen.

Formel 1-feltet holder lige nu sommerferie. Næste grandprix er på Spa-Francorchamps-banen i Belgien søndag den 26. august.

Top-10 efter Ungarns grandprix

  1. Lewis Hamilton (Mercedes) (-)
  2. Nico Hülkenberg (Renault) (+1)
  3. Max Verstappen (Red Bull) (-1)
  4. Sebastian Vettel (Ferrari) (+1)
  5. Valtteri Bottas (Mercedes) (+1)
  6. Kimi Räikkönen (Ferrari) (+2)
  7. Esteban Ocon (Force India) (-3)
  8. Pierre Gasly (Toro Rosso) (ny)
  9. Fernando Alonso (McLaren) (ny)
  10. Romain Grosjean (Haas) (-3)