Ricciardos skifte giver 'overraskende' udvikling i kørerkabalen

16x9
Daniel Ricciardo stopper hos Red Bull efter denne sæson. Foto: Andrej Isakovic / Ritzau Scanpix

Daniel Ricciardos skifte væk fra Red Bull kan sætte gang i en større kørerkabale til næste sæson i Formel 1.

Daniel Ricciardo stod fredag bag en af de store overraskelser i Formel 1-verdenen.

Fra næste sæson skal han køre for Renault i stedet for Red Bull, som ellers bliver betegnet som det tredjebedste hold. Lige efter Mercedes og Ferrari.

Det kommer bag på TV 2 SPORTs motorsportsreporter Jacob Hammerholt.

- Det er højest overraskende. Alt tydede på, at Ricciardo var nødt til at forlænge med Red Bull, fordi der ikke var plads ved hverken Mercedes eller Ferrari. Så at han vælger at forlade Red Bull er meget modigt af ham, siger Hammerholt.

Ricciardos skifte væk fra holdet, tyder ifølge motorsportsreporteren på, at han har en idé om, at han ikke kan få succes på holdet, hvor han til tider har måtte stå i skyggen af den unge komet Max Verstappen.

Hos Renault kommer han til et fabrikshold, der har store ambitioner at komme tilbage til toppen af Formel 1. Ligesom de var i 2005 og 2006, hvor de vandt verdensmesterskabet to gange med Fernando Alonso.

- Teamet har taget store skridt siden comebacket til Formel 1, og selvom der har været et stykke vej op til de tre top teams, arbejder Renault benhårdt på at lukke det hul. Og hvis han vil være verdensmester, og der ikke er plads hos de andre teams, er Renault måske den bedste mulighed for at nå det over en overskuelig årrække, vurderer Hammerholt.

Det er ikke kun for Renault og Red Bull, at skiftet vil få stor betydning. Også resten af Formel 1-holdene vil komme til at mærke effekten af det. Indtil videre har kun Mercedes og Renault begge sine kørere på plads for næste sæson.

- Det giver en overraskende udvikling i kørerkabalen. Nu er der rigtig mange ting, som kan kun gå hen og ske med det skifte. Red Bull skal have fundet en løsning, og der, hvor Red Bull henter en løsning fra, skal der også en ny kører til. Meget kan ske endnu. Vi kan forvente, der kommer til at ske rigtig meget inden for den nærmeste fremtid, siger Jacob Hammerholt.

Herunder i mosaikken kan du få et overblik over, hvem der kører for holdene i denne sæson, og hvilke kørere der er bekræftet til at køre i 2019.

Formel 1-kørerne i 2019