Formel 1

Chancen for Formel 1-løb i Danmark er 50 procent, vurderer Magnussen

Kevin Magnussen er stadig optimistisk omkring chancerne for at få Formel 1 til Danmark.

Den danske racerkører Kevin Magnussen holder lige nu lidt velfortjent sommerferie efter en indtil videre godkendt sæson i motorsportens fineste klasse, Formel 1.

Man kunne også fristes til at tro, at planerne om at få de hurtige racerbiler til at køre på dansk grund holder sommerferie.

Men selvom det er ved at være et stykke tid siden, der har været nyt om processen med at få Formel 1 til Danmark, så er Kevin Magnussen fortrøstningsfuld om en dag at kunne køre på hjemmebane.

- Det ser bedre ud, end mange folk tror. Der var ingen, der forventede, at det ville nå så langt, men chancerne er måske 50 procent for et grandprix på dansk grund lige nu, fortæller Kevin Magnussen i et interview med Formule 1-magazine.

Hos initiativtagerne bag det omfattende projekt om at få Formel 1 til Danmark har man arbejdet på at få et dansk grandprix på kalenderen i 2020.

Mangel på offentlige kroner

Ifølge pengemanden Lars Seier Christensen, der er én af mændene bag projektet, kræver det dog nogle offentlige kroner, hvis projektet skal nå i mål.

- Det er ikke realistisk at gennemføre et arrangement af den her størrelsesorden, uden at der kommer et bidrag fra det offentlige, har Seier tidligere udtalt.

Ifølge Lars Seier Christensen og de andre initiativtager vil det offentlige kunne tjene i omegnen af 300-400 millioner kroner på et Formel 1-løb. Og det bakker Kevin Magnussen op omkring.

- Det er muligt finansielt. Hvis regeringen investerer i det, så får de pengene tilbage ved salg af billetter, lyder det fra Magnussen i Formule 1-magazine.

Men de penge fra det offentlige kan blive svære at finde. Tidligere har meldingen fra finansminister Kristian Jensen (V) været, at man er klar til at støtte projektet økonomisk, hvis Københavns Kommune ligeledes sender penge afsted.

Kommunen er dog ikke interesseret i at have udgifter i forbindelse med løbet. Det har overborgmester Frank Jensen tidligere oplyst finansministeren i et brev.

Om tankerne om finansieringen til et Formel 1 grandprix har ændret sig på Københavns Rådhus eller i Finansministeriet vides ikke. Men det er angiveligt de manglende offentlige kroner, der lige nu er den største forhindring for, at danske fans kan få Kevin Magnussen og resten af Formel 1-feltet til Danmark.