Formel 1

Formel 1's dækleverandør bekræfter nyt navnesystem fra 2019

Det er snart slut med de mange forskellige dæknavne i Formel 1. Fra næste år vil dækkene til ethvert grandprix hedde hard, medium og soft.

Det har været et ønske fra den internationale motorsportsunion, FIA, og Formel 1-arrangørerne (Formula One Management, FOM) at få forenklet navnesystemet for dækkene til hard, medium og soft.

Nu har dækleverandøren lyttet.

Pirellis Formel 1-chef Mario Isola bekræfter, at navnesystemet ændres fra 2019, så den hårdeste dæktype i enhver løbsweekend - hvad enten den er superhard, hard, medium, soft eller supersoft - kommer til at hedde hard og så videre.

Dæktyper i Formel 1 2018

Superhard, hard, medium, soft, supersoft, ultrasoft og hypersoft. Derudover kan kørerne vælge det intermediate-dækket, hvis det eksempelvis støvregner, eller full wet-dækket, hvis det regner meget.

Dækfabrikanten har dog endnu ikke fastlagt detaljer såsom farverne på ydersiden af de tre dæk.

- Det var et ønske fra Formel 1 og FIA, og vi lavede de nødvendige ændringer for at kunne opfylde det for 2019. Næste skridt er at definere farverne og annoncere officielt, at vi bevæger os i den retning, siger Mario Isola ifølge motorsport.com.

Vil stadig oplyse den 'rigtige' dæktype

Pirelli vil fortsat fortælle fans og medier, hvad den 'rigtige' dæktype er, da de ændrer sig fra løb til løb. Alle dæktyperne vil også være til rådighed for teamene under testene forud for sæsonen.

- I løbet af testene i pre-season kan jeg forestille mig, at der vil være en del forvirring. Men forhåbentlig kan vi fikse det til løb, hvor vi har de tre dæktyper. Det er en fuldstændig ændring i fremgangsmåden i forhold til tidligere, siger Isola.

Internt bruger mange teams allerede en forenklet talemåde om dækkene, der går forud for super-/ultraæraen, skriver motorsportsmediet. Det er samtalerne over teamradioen et bevis på.

Formel 1-feltet er i denne weekend samlet i Belgien, hvor der køres ræs på Spa-banen. Søndagens grandprix begynder kl. 15.10 og kan følges i en liveblog på sport.tv2.dk.