Formel 1

Ocon afslører Force India-farvel for rullende kamera

Sergio Perez og Lance Stroll bliver ifølge Esteban Ocon Force Indias kørere i 2019-sæsonen.

Der er endnu ikke meldt noget officielt ud om, hvad der skal ske på Formel 1-holdet Force India, men nu har Esteban Ocon mere eller mindre ufrivilligt afsløret holdets planer for 2019.

Det skete i en uformel snak med Sebastian Vettel, der ser ud til at være blevet optaget efter lørdagens kvalifikation til grandprixet på Spa.

Vettel: - Hvor kører du næste år?

Ocon: - Det ved jeg ikke.

Vettel: - Bliver du hos Force India?

Ocon: - Nej, sædet er taget.

Vettel: - Okay, af hvem?

Ocon: - Sønnen til ham der har købt holdet (Lance Stroll, red.).

Vettel: - Hvad med det andet sæde?

Ocon: - Det har Perez, han har pengene, siger Ocon i klippet, som TV 3 SPORT har lagt på deres hjemmeside.

Som sagt er intet endnu officielt bekræftet hos Force India, men meget tyder på, at Ocon taler sandt.

Som 21-årige Ocon henviser til, så har Lance Strolls far, Lawrence Stroll, købt sig ind på holdet den 8. august.

Perez ser også sikker ud

Force India har været plaget af økonomiske problemer i denne sæson, og det var først, da Lawrence Stroll skød penge ind i teamet i begyndelsen af august, at holdet blev reddet.

Med pengene var der også meget der pegede på, at sønnen Lance skulle skifte fra Williams til Force India.

Hvem der skulle have det andet sæde har været mere usikkert, men Sergio Perez har været særdeles aktiv i at redde holdet, og derfor giver Ocons udmelding også mening. Perez har også været ude og understrege, at han har fremtiden på plads.

- Jeg ved allerede, hvad jeg skal næste år. Men jeg kan ikke fortælle det endnu. Jeg tror ikke, der går lang tid, men vi har ikke travlt, siger Sergio Perez til Autosport og tilføjer, at det måske bliver officielt inden næste uges grandprix i Italien. 

Hvor Esteban Ocon ender er mere usikkert. Men TV 2 SPORTs formel 1-ekspert Jens Winther Jr., vurderer at Ocon meget vel kan være på vej til Williams.

- Williams skal bruge kunstigt åndedræt nu i voldsom grad. Det kan godt være, at Esteban Ocon kommer derover på Mercedes’ foranledning. Sergey Sirotkin er de næsten nødt til at beholde for at få nogle penge i kassen, sagde Jens Winther Jr., da han lavede en vurdering af holdenes kørersammensætning for få dage siden.