Alonso kom hen til Magnussen og grinte ham op i ansigtet

Kevin Magnussen langer kraftigt ud efter Fernando Alonso efter deres sammenstød under lørdagens kvalifikation.

Chancen for at køre sig i tredje kvalifikationsrunde på Monza-banen i Italien blev ødelagt for både Kevin Magnussen og Fernando Alonso, da de kørte sammen i første sving under deres afgørende omgang i anden runde af kvalifikationen.

Alonso forsøgte at overhale danskeren, der ikke veg sin plads. Mens Magnussen over radioen sagde: "Hvad fanden laver han?", konstaterede Alonso, at Magnussen ville køre ræs i kvalifikationen.

Den udmelding fremprovokerede en skarp reaktion fra den danske Haas-kører.

- Han kom hen til mig efter kvalifikationen og grinte mig op i ansigtet. Det er direkte respektløst. Jeg glæder mig til, han stopper, siger Magnussen ifølge Motorsport.com med henvisning til, at Alonso stopper i Formel 1 efter denne sæson.

- Han tror bogstaveligt talt, at han er en gud. Det er ret underholdende.

Alonso havde Magnussen foran sig på den afgørende omgang og forsøgte at udnytte slipstrømmen fra Magnussens racer, hvilket altså endte med en kollision.

Danskeren forstår ikke, hvor Alonso ikke bare lod sig falde længere tilbage for derved at skabe et større hul og dermed mere plads mellem kørerne.

- Han fik en perfekt slipstrøm og troede, han kunne overhale mig i sving ét. Men jeg vil hellere hænge mig selv, siger Magnussen.

- Jeg ved ikke, hvor mange tiendedele han fik ud af det, men man vinder meget ved at gøre det, siger Magnussen. Men jeg ofrer ikke min egen omgang og lader ham køre forbi. Aldrig.

Sammenstødet blev efterfølgende undersøgt at løbsdommerne, der ikke fandt nogen grund til at sanktionere nogen af kørerne.

Derfor starter Magnussen og Alonso som henholdsvis nummer 11 og 13 i søndagens italienske grandprix.