Formel 1

Hülkenberg er splittet - selvom halo gjorde gavn i det uheld, han startede

Nico Hülkenberg satte gang i en stor ulykke ved det seneste grandprix. Alligevel er han ikke overbevist om, at Formel 1-bilernes halo er en god idé.

Det så meget voldsomt ud, da Fernando Alonso kom svævende i sin Formel 1-bil under sidste weekends grandprix i Belgien.

Spanieren landede lige oven på Charles Leclercs bil, hvor sæsonens nye tiltag – halo’en – tydeligt sørgede for, at Leclerc kunne sidde trygt i sædet uden at blive ramt Alonsos bil.

Ulykken blev sat i gang af Nico Hülkenberg, der bremsede forkert, men trods halo’ens funktion er han ikke overbevist om, at sikkerhedsbøjlen er en god idé.  

- Jeg er stadig ikke en stor fan af den på bilen. Jeg erkender, at den har tilført Formel 1 noget sikkerhed, som vi værdsætter. Men jeg har blandede følelser omkring den, siger Hülkenberg ifølge Autosport.  

- Vi kan kun spekulere i, hvad der ville være sket, hvis der ikke havde været en halo på bilen. Men det var ret tydeligt at se, at dækkene havde ramt godt og grundigt, tilføjer han.

Halo'en er en V-formet bøjle, der sidder hen over hovedet på kørerne. Den tager en smule af udsynet, og så ødelægger den ifølge flere kørere udseendet på bilen.

Magnussen kører helst uden halo

En af kritikerne er Kevin Magnussen, der igen efter det voldsomme uheld på Spa har kommenteret halo’en.

- Jeg er glad for, at ingen kom til skade – ingen ønsker at nogen kommer til skade, og det er vel ’end of story’.

- Men det ændrer ikke min opfattelse af, at Formel 1 er uden halo – ligesom min opfattelse af en motorcykel er, at den kører på to hjul, siger danskeren ifølge Autosport.

Episoden på Spa-banen skete i det første sving, da Nico Hülkenberg bremsede alt for sent og påkørte Fernando Alonso, der mistede kontrollen og kom ud på en flyvetur, der endte oven på Leclercs bil.

Udover Alonso og Charles Leclerc blev også Ferraris Kimi Räikkönen og Daniel Ricciardo fra Red Bull ramt i uheldet. Alle fem kørere udgik. 

Uheldet fik senere konsekvenser for Hülkenberg, der har fået en straf på 10 strafplaceringer til denne uges grandprix på Monza-banen i Italien.