Formel 1

Grosjean er blevet diskvalificeret efter topresultat

Franskmandens racer var i strid med reglerne, og hans sjetteplads i det italienske Formel 1-grandprix er dermed blevet slettet.

Kevin Magnussens teamkollega leverede et af sæsonens bedste resultater, da han kørte sin Haas-racer ind på en sjetteplads i Italiens Formel 1-grandprix på Monza.

Men netop Romain Grosjeans racer har nu medført en diskvalifikation fra løbet, hvorfor hans sjetteplads bliver slettet.

Efter løbet indgav Haas' nærmeste rivaler, Renault, en protest mod Haas' VF-18-racer med ønsket om at få afklaret, om raceren var lovlig. Det skrev teamet i en officiel meddelelse uden at specificere, hvori ulovligheden skulle bestå.

Formel 1's tekniske delegerede har nu set nærmere på sagen og fundet frem til, at Haas har begået regelbrud i forhold til racerens gulv. Det skriver Formel 1 på sin officielle hjemmeside. Der er tale om forkerte dimensioner på den forreste del af gulvet.

Haas er dog stærkt utilfredse med kendelsen, og teamchef Günther Steiner har allerede appelleret afgørelsen.

- Vi er ikke enige i stewardernes beslutning om at straffe os, og vi mener virkelig, at vores sjetteplads bør stå, siger Steiner.

Haas-teamet, der kører med Ferrari-motor, er tidligere på sæsonen blevet beskyldt for, at raceren minder for meget om Ferraris. Det er dog hverken endt i protester eller straffe.

Grosjeans sjetteplads havde ellers sendt Haas op på fjerdepladsen i konstruktørernes verdensmesterskab á point med Renault.

Nu er Haas så tilbage på femtepladsen og er otte point efter Renault.

Kevin Magnussen blev sidst af de 17 kørere, der gennemførte Italiens grandprix.