Formel 1

Magnussen glæder sig til løb med større konsekvenser

Kevin Magnussen og resten af Formel 1-feltet skal i weekenden køre i mørke i Singapore. Stefano Rellandini / Ritzau Scanpix

Små fejl bliver straffet ekstra hårdt i Formel 1-grandprixet i Singapore, mener den danske Haas-kører.

Det ser spektakulært ud, når himlen er kulsort, og Formel 1-racerne brager hen over asfalten i Singapore.

Men grandprixet i den lille bystat, der køres efter mørkets frembrud, er også spektakulært for kørerne, men udfordringen består i højere grad af banens layout end af den oplyste bane.

Det mener danske Kevin Magnussen, der understreger, at fejl i højere grad bliver straffet på banen, der er omgivet af mure tæt på vejen de fleste steder.

- Hvis man misser en nedbremsning eller træder for tidligt på speederen, kommer der en væg, og den rammer man sandsynligvis. Det gør konsekvenserne større for enhver fejl, og det er fedt, siger han til Haas-teamets hjemmeside.

- Den største udfordring er nok den fysiske del, for det er meget varmt, og løbet er ekstremt langt. Det nærmer sig altid totimersgrænsen. Man får ikke megen tid til at slappe af, for der er 23 sving, så man arbejder hele tiden.

Marina Bay-banen er en bybane, hvor Singapores gader - ligesom i Monaco - bliver forvandlet til en racerbane, når Formel 1 kommer på besøg.

- Der er nogle bump rundt omkring på banen, som man så vidt muligt skal undgå. Det er umuligt at undgå dem alle, fordi man skal køre på den bedste linje, siger Magnussen.

Vil være bedst i midterfeltet

Kevin Magnussen har kørt Singapores grandprix tre gange tidligere i karrieren, hvor han to gange er blevet nummer 10, mens han sidste år udgik med problemer med raceren.

Denne sæson er på vej til at blive Magnussens bedste i karrieren, hvor han med 49 point efter 14 ud af 21 grandprixer er 6 point fra 2014-sæsonen, hvor han debuterede i Formel 1.

Danskeren er den næstbedste kører i midterfeltet - altså bag topteamsene Mercedes, Ferrari og Red Bull - hvor kun Renaults Nico Hülkenberg er bedre med 52 point.

- Min forventning er, at vi kan kæmpe i fronten af midterfeltet, og at vi kan tage kampen op mod Renault og være best of the rest, som vi har været mange gange i sæsonen, siger Kevin Magnussen.

Grandprixet køres søndag klokken 20.10 lokal tid - 14.10 dansk tid.