Formel 1

Københavns Formel 1-grandprix kommer nærmere en afgørelse

Målet om at få Formel 1 til de københavnske gader i 2020 passerede i forrige uge en afgørende milepæl.

Om to år kan drømmen om et Formel 1-løb midt i København blive til virkelighed.

Et konsortium med den tidligere videnskabsminister Helge Sander og Saxo Bank-stifteren Lars Seier Christensen i spidsen har i forrige uge afleveret en detaljeret ansøgning til Københavns Kommune.

Ansøgningen, der fylder 45 sider, gælder for tre Formel 1-løb i hjertet af København, der skal afholdes fra 2020 til 2022. Der skriver Lars Seier på Facebook.

- Det er et fint stykke arbejde, som vores lille team kan være stolte af, lyder det blandt andet.

Ansøgningen er udarbejdet i samarbejde med Formel 1-ejerne, den internationale motorsportsunion FIA og en af verdens førende banekonstruktører, Hermann Tilke. Den tyske banekonstruktør har allerede tegnet en skitse af ruten, hvor kørerne blandt andet skal suse forbi Børsen, Den Sorte Diamant og Christiansborg.

Se hele ruten i Lars Seiers opslag her:

Leder af Formel 1-projektet Helge Sander fortæller, at den afleverede ansøgning er gennemarbejdet ned til den mindste detalje.

- Det er afgørende for os at få en aftale med Københavns Kommune, for hvis vi ikke har noget asfalt at køre på, kan det her projekt være lige meget. Ansøgningen fokuserer på selve projektet, og den viser blandt andet, hvilke gader der skal spærres af, hvordan de ældre på Christianshavn skal få leveret mad, og hvordan man kan komme til et hospital, mens Formel 1 er i København, siger Helge Sander til TV 2 SPORT.

Han gør det samtidig klart, at den afleverede ansøgning er endnu en afgørende milepæl i drømmen om at få Formel 1 til Danmark.

Kritikerne har intet at frygte

Formel 1-projektet har tidligere vækket både begejstring og frustrationer blandt borgere og politikere. Ifølge Helge Sander har kritikerne, der før har frygtet larm, trafikproblemer og lukkede gader, dog ikke noget at være bange for.

- Byen bliver ikke spærret af en eneste dag. Københavns gader åbner, når træning, kvalifikationen og løbet er afviklet ligesom løbene i Singapore og Monaco. Vi har også stillet en betingelse om, at løbet skal afholdes omkring 1. august 2020, så vi kan bruge juli måned på at bygge op, siger den tidligere Venstre-politiker, der forventer et svar fra Københavns Kommune inden for et par måneder.

Kommunens behandling af ansøgningen er det næste store skridt i projektet, vurderer Helge Sander, der tror fuldt og fast på, at Formel 1 i Danmark bliver til virkelighed, når datoen siger 1. august 2020.

- Mine forhåbninger kan fejle, men det ville godt nok være ærgerligt, når jeg nu har arbejdet på det her projekt nonstop i 4,5 år. Jeg er sikker på, at Formel 1 kommer til København om to år, siger han.