Ferrari-chef undskylder, han kaldte konkurrent for en butler

Maurizio Arrivabene langede ud efter Mercedes-køreren Valtteri Bottas efter det italienske Formel 1-grandprix.

- Vi ansætter racerkørere, ikke butlere.

Så hånende lød en bemærkning fra Ferrari-chefen Maurizio Arrivabene, da han stillede op til interview efter det italienske Formel 1-grandprix. Arrivabene var så fortørnet over Valtteri Bottas kørsel, at han gik over stregen i sin kritik.

Det erkender Arrivabene, der har undskyldt over for den finske konkurrent.

- SĂĄ snart jeg sagde det i kampens hede, vidste jeg, det var kontroversielt. Siden har jeg skrevet med Valtteri Bottas for at undskylde og forklare, hvad jeg mente. Det var bare noget, der slap ud – og ’butler’ er ikke et prædikat, jeg vil sætte pĂĄ Bottas, siger Maurizio Arrivabene ifølge PlanetF1 til Autosprint.

Ferrari-chefen kritiserede Valtteri Bottas, fordi han mente, Mercedes-køreren tilsidesatte sin egen mulighed for at køre sig længere frem i løbet og i stedet kørte for at tjene sin holdkammerat med det formål at holde sænke Sebastian Vettels fart bag sig.

På den måde hjalp han sin teamkollega Lewis Hamilton til at udbygge føringen i den samlede VM-stilling. Hamilton vandt løbet på Monza, mens Bottas blev nummer tre og Vettel blev nummer fire. Det sikrede Hamilton et forspring på 30 point.

Mercedes i front

Andenpladsen satte Ferraris Kimi Raikkonen sig på. Det betyder, at Mercedes også er i front i konstruktørmesterskabet. Det tyske team har et forspring på 25 point til Ferrari på andenpladsen.

På forhånd var Ferrarierne ellers spået gode muligheder for at vinde på hjemmebane i Italien. Raikkonen og Vettel startede løbet som nummer et og to, men efter et sammenstød med Lewis Hamilton snurrede Vettels racer en halv omgang kort efter starten, og derfor røg Vettel langt ned i feltet.

Mens han kæmpede sig tilbage mod toppen, formåede Lewis Hamilton at overhale Kimi Raikonnen, og derfor vandt Hamilton for femte gang grandprixet på Monza.

Der er syv grandprixer tilbage af denne Formel 1-sæson. Det næste grandprix køres i Singapore fra den 14. til den 16. september.