F1-kører uden sæde: - I samme situation som Magnussen

16x9
Stoffel Vandoor i sin McLaren forrest føler sig lidt i samme situation, som Kevin Magnussen (bagerst) befandt sig i tilbage i 2015. Foto: Francois Lenoir / Scanpix Denmark

Stoffel Vandoorne, der ser ud til at have tabt stolelegen i Formel 1-feltet, sammenligner sin situation med Kevin Magnussens fra tiden hos McLaren.

Belgiske Stoffel Vandoorne står uden en plads i Formel 1-feltet til den kommende sæson, efter McLaren har tilbudt holdets sidste køresæde til den purunge englænder Lando Norris.

Dermed befinder den 26-åriger kører sig i en situation lig den Kevin Magnussen i slutningen af 2015 havnede i. Her måtte han se sig selv kasseret af McLaren-holdet uden at have noget andet på hånden.

Netop Magnussen sammenlignede Vandoorne også sig selv med forud for weekendens grandprix i Singapore adspurgt af pressen til sin egen situation.

- Kevin (Magnussen, red.) har været gennem samme situation som jeg, og jeg tror, han nød godt af starte på en frisk. Jeg har det lidt på samme måde, hvis jeg skal være ærlig, siger Vandoorne ifølge Reuters.

Værste år i holdets historie

Vandoorne har haft det svært i 2018-sæsonen. Belgierens bedste resultat er en ottendeplads fra Bahrains Grandprix, mens han indfinder sig på en 16. plads i den samlede stilling. Samme placering opnåede han, da slutstillingen blev gjort op sidste år.

- Det har været to svære år, hvor vi ikke har haft redskaberne til at kæmpe med om noget som helst. Så jeg prøver på at få det bedste ud af resten af sæsonen, og så rent faktisk se frem til et nyt kapitel, siger Vandoorne.

- Jeg har været hos McLaren i de sandsynligvis to værste år af teamets historie. Der er ikke så meget at sige til det. Det er skam, at det ikke kunne fungere.

Ikke mange muligheder tilbage

Foruden den unge Lando Norris har McLaren tilbudt det andet kørersæde til Carlos Sainz, der skifter fra Renault.

Det efterlader Stoffel Vandoorne med ganske få muligheder for fortsat at kunne kalde sig Formel 1-kører til næste sæson.

- For at være helt ærlig, så er der ikke mange muligheder tilbage for en plads på et hold til næste år. Men indtil alt er afklaret, så er man nødt til at blive ved med at tro og ved med at prøve, siger Stoffen Vandoorne ifølge Reuters.

Samme situation var Kevin Magnussen i tilbage i 2015, men til danskerens held havde venezuelaneren Pastor Maldonado problemer med at indfri et sponsorat, hvilket åbnede døren for Magnussen hos Renault-holdet.

Formel 1-kørerne i 2019