Formel 1

Magnussen forud for weekendens løb: - Holder mig fra Alonso

Episoden fik ingen konsekvenser for Alonso eller Magnussen

Lørdag den 1. september blev ikke den lørdag og kvalifikation, som Kevin Magnussen havde drømt om.

For jagten på at gå videre til Q3 og dermed muligheden for at starte blandt de 10 forreste i løbet på Monza blev spoleret af en episode med den tidligere verdensmester Fernando Alonso.

Bilerne var centimeter fra at røre hinanden i sving et og begge gav hinanden skylden for episoden.

Så da Kevin Magnussen til dagens pressemøde forud for weekendens løb i Singapore blev spurgt til, om episoden vil påvirke ham og hans tilgang til kvalifikationen var svaret klart:

- Jeg vil forsøge at holde mig væk fra Fernando (Alonso .red), så meget som jeg kan, sagde en smilende Kevin Magnussen til de fremmødte journalister.

- Men jeg tror, at det var en meget ekstraordinær episode, og jeg tror ikke, at det er noget, der vil ske ofte.

Magnussen kører løb nummer 75

Løbsdommerne undersøgte efterfølgende bataljen mellem de to kamphaner i bund og hørte begge involverede parters udlægning. Her fandt de ingen grund til at straffe nogen af kørerne.

Kevin Magnussen sluttede det italienske grandprix som den sidste af de 17 kørere, der gennemførte løbet. En skidt snart og et sammenstød med Sergio Perez kort inde i løbet gjorde det svært for danskeren.

Derfor var det også en forventningsfuld dansker, der mødte pressen i dag.

Jeg vidste ikke engang, at det er mit løb nummer 75

Kevin Magnussen, racerkører

Et løb, der bliver hans nummer 75 i motorsportens fornemste klasse:

- Jeg vidste ikke engang, at det er mit løb nummer 75, men jeg nyder bare, hvad jeg laver.

- Tiden i øjeblikket er den bedste tid, jeg har haft i Formel 1. Det er super sjovt, og vi må se, hvordan det går. Forhåbentligt får vi et godt løb, sagde Kevin Magnussen.

Den dansk racerkører er dog klar over, at søndagens løb kan blive en hård omgang:

- Den største udfordring er nok den fysiske del, for det er meget varmt, og løbet er ekstremt langt. Det nærmer sig altid totimersgrænsen. Man får ikke megen tid til at slappe af, for der er 23 sving, så man arbejder hele tiden, sagde han mandag til holdets hjemmeside.

"Kevin greb chancen"

Kevin Magnussens sæson har indtil sidstepladsen i Italien været ganske solid.

Og den kunne godt gå hen og blive den bedste i hans karriere, da han med syv løb tilbage kun er seks point fra at tangere sin personlige rekord på 55 point.

Og den præstation vidner ifølge Haas’ teamchef Günther Steiner om, at begge parter har gjort det rette:

- Det gælder overalt på holdet, at vi ikke forsøger at få den store stjerne derude og forsøge at smide penge efter ham. Vi forsøger at finde de rigtige folk med den rette mentalitet, som vil det og tage en chance ved at komme til et nyt hold. 

Vi forsøger at finde de rigtige folk med den rette mentalitet

Haas' teamchef Günther Steiner

- Det er det samme for Kevin. Det var en udfordring med et nyt hold på andet år, da han kom hertil. Det var også en chance, og han greb den. Det samme med Romain (Grosjean, red.), da han kom i begyndelsen, og det endte med at gå godt, siger Steiner, som mener, at Magnussen passer godt ind på holdet.

Søndagens løb på bybanen Marina Bay Street Circuit køres søndag klokken 14.10 dansk tid.

Torsdag kom det ydermere frem, at Kevin Magnussen har valgt at anke den sag, som han tabte til sin tidligere manager Dorte Riis Madsen og hans tidligere advokat Kristian Paaschburg i byretten. den 23. august.