Formel 1

Formel 1 offentliggør fotos: Sådan ser fremtidens biler ud

FIA og Fomel 1 har løftet sløret for, hvordan fremtidens F1-racere kan komme til at se ud.

På et pressemøde forud for Singapores Grandprix har ledelsen bag Formel 1 offentliggjort deres visioner frem mod sæsonen 2021.

Her er målet at kunne lancere nye biler, der gerne skulle gøre løbene mere spændende og tætte.

Derfor har Formel 1 i samarbejde med FIA, styreorganet for konkurrencer i motorsport, udviklet forskellige bud på konceptbiler.

Du kan se skitserne for fremtidens racerbiler herunder:

Større fordel af slipstrøm

Højt på organernes agenda har været at sikre, at bilerne kan drage større fordel af at ligge i slipstrømmen bag hinanden.

- Da vi startede med at se frem mod 2021-bilen var det primære objekt at sikre, at bilerne er konkurrencedygtige mod hinanden. Tidligt i processen fandt vi ud af, at de biler, der kører nu, er meget dårlige til at følge efter hinanden, siger Formel 1-bossen Ross Brawn i en pressemeddelelse.

- Så snart bilerne er inden for at par billængder af hinanden, mister de 50 procent af deres downforce. Det er en betragtelig mængde af præstationstab. Derfor har vi undersøgt, hvordan vi kan forbedre det, og jeg er glad for at kunne sige, at vi nu er oppe på 80 procent.

Brawn forklarer yderligere, at de nye bilers design gør det nemmere for dem at foretage overhalinger, hvilket gerne skulle gøre løbene mere seværdige.

Formel 1-ledelsen har inddraget de forskellige hold i processen, og ud af det er kommet tre bud på konceptbiler. Det er de tre designs, løbsledelsen nu arbejder videre med.

Ifølge pressemeddelelsen vil de nærmere detaljer omkring fremtidens Formel 1-racere falde på plads ved udgangen af 2019-sæsonen, så de kan tages i brug ved 2021-sæsonen.