Forslag om nyt pointsystem i Formel 1 skal give mere spænding

En udvidelse af pointsystemet vil blandt andet give mere motivation for alle til at gennemføre løbene, lyder argumentationen.

Formel 1-ejerne er løbende på udkig efter nye tiltag, der kan forbedre sporten og øge interessen.

Et muligt tiltag er et forslag om at ændre og udvide pointsystemet i Formel 1 til at omfatte mere end top-10.

Det skal give mere konkurrence om pladserne ned gennem kørerfeltet og spænding flere steder i løbet i en tid, hvor det er mere reglen end undtagelsen, at de første seks placeringer i løbene går til de samme tre hold.

Tanken om at udvide pointene møder opbakning hos Williams’ tekniske chef, Paddy Lowe.

- Point til top-15 eller top-20 ville være godt, siger han til Motorsport.com.

- Som sporten har udviklet sig nu, virker pointsystemet en lille smule skævt, forklarer han.

Færre vil ønske at udgå

En anden fordel ved at udvide pointene skulle være, at kørere højt i det samlede klassement vil blive motiveret til at køre videre, selvom de af forskellige årsager skulle være faldet bagud.

Motorsport.com henviser til et eksempel i Belgiens grandprix i august, hvor Daniel Ricciardo valgte at udgå lidt over halvvejs i løbet, da hans hold havde accepteret, at han ikke kunne nå op i pointene.

Autosport.com har tidligere beskrevet ønsket om at udvide pointene til at omfatte top-20, men at det er mere realistisk med et kompromis for top-15.

Ifølge det tyske motorsportsmedie Auto Motor und Sport kan et muligt nyt pointsystem fungere efter følgende fordeling til top-15: 25-20-18-16-14-12-10-8-7-6-5-4-3-2-1.

Afstemning

Vil det være en god ide at udvide pointsystemet?

Større motivation for alle

Ifølge Paddy Lowe vil de ekstra point give mere motivation for alle – både kørere og mekanikere på banen til løbene, men også ude i baglandet, hvor hundredvis af folk arbejder for at forbedre de enkelte hold.

- Det er hårdt arbejde, og disse motivationspoint kan gøre vidundere for folks motivation, siger han.

Han henviser til den nuværende frustration hos sit eget hold, Williams, hvor de to kørere Lance Stroll og Sergey Sirotkin, ofte begge har placeret sig i pladserne mellem nummer 12 og 17, uden at holdet får noget ud af det.

Williams-holdet har i denne sæson hentet blot syv point efter 14 løb.