Formel 1

Frustreret Magnussen: Det er aldrig sket før i min karriere

Kevin Magnussen havde ikke meget at glæde sig over efter kvalifikationen i Singapore. Vincent Thian / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen forstår ikke, hvorfor han gennem træningerne og kvalifikationen i Singapore har været langt efter sin teamkammerat.

Lørdag missede danske Kevin Magnussen en god placering langt fremme i feltet, når søndagens Formel 1-grandprix i Singapore køres.

Magnussen blev allerede elimineret i den første kvalifikationsrunde og må tage til takke med en startplacering som nummer 16 - det næstdårligste resultat i sæsonen.

Hvad værre var for Haas-køreren, så blev han slået stort af teamkammeraten Romain Grosjean, der var omkring et sekund hurtigere i kvalifikationen.

- Jeg har aldrig været et sekund langsommere end min teamkammerat i hele min karriere. Aldrig, siger Kevin Magnussen ifølge autosport.com.

Også i træningerne før kvalifikationen var Grosjean hurtigere end Magnussen, der ellers ikke føler nogen problemer med sin racer.

Han tvivler derimod på dækkene.

- Det var, som om han (Grosjean, red.) havde masser af vejgreb, mens jeg intet havde. Derfor kan det nærmest kun skyldes dækkene, siger Magnussen.

- Jeg havde ingen skader, og alle tallene ser fine ud, så der var et eller andet galt med dækkene, og jeg aner ikke hvad. Vi taler ikke om tiendedele, men om et sekund. Hvordan helvede? Jeg kører på de samme dæk, så det giver ingen mening.

Haas-teamet arbejder derfor på højtryk for at finde en forklaring og en løsning, før det søndag går løs med grandprixet i Singapore.

Selvom teamchefen, Günther Steiner, også er i tvivl om, hvor problemer ligger, har han en idé om, at det kan skyldes den måde, Magnussen har varmet dækkene op på.

- Der er en masse data, vi skal kigge igennem. Temperaturerne (i dækkene, red.) er det første, vi skal se på. Om den er den samme i begge biler, og hvis den ikke er det, skal vi finde ud af hvorfor, siger Steiner ifølge autosport.com.

- Disse dæk er meget sensitive. To eller tre grader kan gøre en forskel, og jeg tror ikke, Kevin er den eneste kører, der har haft disse problemer.

Mens Magnussen starter som nummer 16, er Grosjean helt fremme på 8.-pladsen, når grandprixet starter klokken 14.10 søndag.

Det kan følges i vores liveblog på sport.tv2.dk.