Grosjean risikerer udelukkelse: - Vi er ude på meget tynd is

16x9
Romain Grosjean risikerer at blive udelukket fra et grandprix, hvis han får en straf i de kommende fire løb. Foto: Franck Robichon / Ritzau Scanpix

Romain Grosjean har samlet mange strafpoint sammen i sæsonen, og han risikerer karantæne, hvis han får yderligere tre.

Romain Grosjean skal balancere på et knivsæg, når han i de kommende fire grandprixer sætter sig ind i sin Haas-racer.

Franskmanden kan nemlig få karantæne fra et løb, hvis han tilskraber sig yderligere tre strafpoint. Grosjeans total er på ni point i dette kalender år, og da 12 strafpoint giver karantæne, er der ikke plads til udsving.

Og det erkender Haas-teamchef, Günther Steiner, ikke er den bedste situation.

- Han skal passe på, men jeg tror, at han ved det. Vi er ude på meget tynd is i øjeblikket, når det kommer til det, siger Günther Steiner ifølge Autosport.

Romain Grosjean vil ifølge reglerne få fjernet et point efter det mexicanske grandprix i næste måned og yderligere to efter det brasilianske grandprix i november, men han er stadig i fare i de næste fire grandprixer.

Blåt flag er en stor kilde til strafpoint

Romain Grosjean fik to strafpoint for at ignorere et blåt flag i grandprixet i Singapore. Det blå flag bruges for at indikere overfor en kører, at en hurtigere bil nærmer sig.

Derfor skal bilen køre plads, og hvis ikke det sker, kommer der til at være en straf, som var tilfældet med Grosjean i Singapore. Lewis Hamilton havde svært ved at komme forbi Romain Grosjean og Sergey Sirotkin, og da franskmanden ikke undveg, fik han to points straf.

Günther Steiner er ikke ligefrem den store tilhænger af de blå flag og mener faktisk, at løbet vil være tættere, hvis reglerne blev ændret på det område.

- Vi bliver ved med at sige, at vi skal have et tættere felt, men det, vi gør, er at give ham, der er i front, en større fordel ved at lukke ham igennem. Hvis der ikke havde været blåt flag, var han måske blevet fanget af Max Verstappen, og vi havde haft et tæt løb, siger Steiner.

Det næste grandprix bliver kørt i Rusland, og den kan du følge i en liveblog på sport.tv2.dk.