Kevin Magnussen forlænger med Haas

16x9
Kevin Magnussen skal også køre for Haas i 2019-sæsonen. Foto: Lisi Niesner / Ritzau Scanpix

Den danske Formel 1-kører Kevin Magnussen har forlænget sin kontrakt med Haas, så han også næste år skal køre for det amerikanske team.

Fredag morgen har Formel 1-teamet Haas bekræftet det, danske motorsportsinteresserede har ventet på i flere uger: En forlængelse af kontrakten med racerkøreren Kevin Magnussen.

I en pressemeddelelse skriver det amerikanske team, at det holder fast i sin kørerbesætning fra i år, og derfor vil Magnussen også i 2019 have franske Romain Grosjean som teamkollega.

- Lige fra begyndelsen havde vi brug for erfarne kørere til at fremskynde udviklingen af vores bil og team, og vi har to meget gode og erfarne kørere i Romain Grosjean og Kevin Magnussen. Vi har forbedret os drastisk fra sidste år til i år, så det var en ganske nem beslutning at beholde begge kørere, siger Haas-teamchef Günther Steiner.

- Har aldrig været i en bedre situation

Det bliver 25-årige Kevin Magnussens femte sæson i motorsportens kongeklasse. Han kom til Haas i 2017 efter et enkelt år hos det franske team Renault. I 2014 kørte han sin debutsæson i Formel 1 for McLaren.

For Magnussen var det den bedste mulighed, han havde

Ulrik Jönsson, TV 2 SPORTs motorsportsreporter

Og naturligvis er danskeren glad for at have sat sin underskrift på en ny aftale med teamet, der før det russiske grandprix i Sochi i denne weekend ligger nummer fem i konstruktørernes mesterskab og jagter fjerdepladsen.

- Jeg har aldrig været i en bedre situation, end jeg er i her hos Haas F1 Team. Det er et team fyldt med racers, og vi stræber alle efter det samme. Det er ingen bureaukrati, og alt er meget ligetil, siger Kevin Magnussen i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Gene Haas (teamejeren, red.) går op i effektivitet, og sammen med Günther Steiner har han skabt et meget effektiv miljø, der får det bedste ud af folk. Vi tror alle på hinanden, og derfor har vi opnået så meget, som vi har.

En rigtig god ting for Magnussen

Selv har Magnussen i denne sæson hentet 49 point, hvilket er fire point færre end Renault-køreren Nico Hülkenberg. Han er derfor tæt på at være best of the rest og ifølge TV 2 SPORTs motorsportsreporter Ulrik Jönsson en rigtig god kører for Haas.

- Det er en fantastisk nyhed og en rigtig god ting for Kevin Magnussen. Men det er mindst lige så godt for Haas, fordi når vi kigger på kørermarkedet og tabellen, er han en af de absolut bedste kørere, som Haas kan få. Det, han har præsteret i år, har været fremragende, siger Ulrik Jönsson og fortsætter:

- Det er også godt set af Haas at forlænge med Romain Grosjean. Kontinuitet betyder også meget i et lille team. For Magnussen var det den bedste mulighed, han havde. Der er kun de tre topteams - Ferrari, Mercedes og Red Bull - der vil være mere attraktive for Magnussen end Haas. Haas har vist sig at passe godt til Magnussen, og det betyder meget for hans muligheder for at præstere godt.

Meget tyder på, at der er tale om præstationsafhængige kontrakter

Jacob Hammerholt, TV 2 SPORTs motorsportsreporter

TV 2 SPORT erfarer flerårig aftale

Haas har kun meldt ud, at Kevin Magnussen og Romain Grosjean fortsætter som teamets kørere næste år, men ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er der for danskerens vedkommende tale om en toårig kontrakt med en option på et tredje år.

- Det giver god mening for Kevin Magnussen at tegne en toårig kontrakt, som giver god arbejdsro for ham. Og det ved vi, at han trives godt med. For Haas giver det også god mening som arbejdsgiver at sikre den samme arbejdskraft frem mod de markante regelændringer i 2021, siger TV 2 SPORTs motorsportsreporter Jacob Hammerholt og fortsætter:

- Et lille og stadig nyt team som Haas har brug for kontinuitet til at få bygget en konkurrencedygtig bil, når deres budget er kraftigt begrænset i forhold til konkurrenternes. Netop derfor giver det god mening at fortsætte med de samme kørere, så længe det nuværende reglement er gældende.

Penge efter point

Romain Grosjeans fremtid hos Haas har ellers været et åbent spørgsmål efter en skrækkelig start på 2018, men gode præstationer siden sommeren har blandt andet været med til også at sikre ham en ny kontrakt.

- Meget tyder på, at der er tale om præstationsafhængige kontrakter. Haas har i år haft mulighed for at score mange point, men har ikke fået det optimale ud af det med nogle svipsere i løbet af sæsonen. Eksempelvis i Australien smed teamet dyrebare point væk efter to fejl i forbindelse med hjulskift, siger Jacob Hammerholt.

- Med præstationsafhængige kontrakter er Haas sikret, at der bliver udbetalt penge efter point. Det giver teamet mulighed for at spare på lønningerne, hvis pointene udebliver. For et lille team er det vitalt at få point i VM-stillingen, fordi det tjener penge på den måde. Det kan køreren få fordel af rent økonomisk, lyder det fra Hammerholt.

2019 bliver Haas' fjerde sæson i Formel 1. For 32-årige Grosjean bliver det hans niende år Formel 1. Franskmanden kom til det amerikanske team i 2016, og året efter fik han så selskab af Kevin Magnussen.

Det russiske grandprix køres søndag med træninger fredag og lørdag samt kvalifikation lørdag.

Formel 1-kørerne i 2019