Marcus Ericsson forudså, at Raikkonens skifte var dårligt nyt for ham

16x9
Svenske Marcus Ericsson bliver i næste sæson tredjevalg hos Team Sauber. Foto: Alexander Nemenov / Ritzau Scanpix

Den degraderede Sauber-kører Marcus Ericsson havde godt set, at Sauber ved at hente Kimi Raikkonen ville gøre hans chancer for et sæde minimale.

Det schweiziske Formel 1-team, Sauber, har kørerbesætningen klar for næste sæson: Antonio Giovinazzi og Kimi Raikkonen.

Det betyder samtidig, at svenske Marcus Ericsson har mistet sit sæde og bliver teamets tredjevalg i 2019.

Da offentliggørelsen af Kimi Raikkonens skifte til Sauber fandt sted forud for grandprixet i Singapore, begyndte advarselslamperne at blinke hos Ericsson.

- Jeg tænkte, at det var dårligt nyt for mig, da teamet skrev kontrakt med Kimi Raikkonen, siger Marcus Ericsson til Autosport.com.

- Jeg håbede til det sidste, men i sidste weekend fik jeg beskeden om, at Antonio Giovinazzi var hentet ind til det andet sæde.

Det betyder, at Ericsson som udgangspunkt ikke kommer til at køre Formel 1 i næste sæson. Og derfor vendte svenskeren og hans stab de fremtidige muligheder.

- Jeg sad med mine managere og kiggede rundt efter andre muligheder. Men til sidst besluttede vi at fortsætte samarbejdet med Sauber, siger Marcus Ericsson.

- Selvfølgelig er det skuffende ikke at skulle køre. Det er alt, man vil. Men jeg er stadig glad for, at jeg kan fortsætte samarbejdet med Sauber. Men jeg vil stadig helst køre.

Tror stadig på Formel 1

Marcus Ericsson kunne have arbejdet for et 2019-sæde hos Williams, som stadig ikke har offentliggjort deres kørere for næste sæson, men valgte altså at blive hos Sauber med håb om en tilbagevenden til startrækkerne i 2020.

- Jeg kommer ikke til at køre Formel 1 i 2019-sæsonen. Men forhåbentlig kommer der stadig muligheder i fremtiden. Mit mål nu er at komme til at køre Formel 1 igen, siger han.

2018 har ikke været den bedste sæson for Ericsson, der lige nu ligger på 18.-pladsen i VM-stillingen. Det er tre placeringer efter teamkollegaen Charles Leclerc.

Formel 1-kørerne i 2019