Magnussen blev otter - rykker frem i VM-stillingen

16x9
Kevin Magnussen blev nummer otte i det russiske grandprix. Foto: Maxim Shemetov / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen rykker op på en delt syvendeplads i VM-stillingen efter en top 10-placering i det russiske grandprix.

Kevin Magnussen fuldendte en god weekend i Sotji, da det russiske Formel 1-grandprix søndag blev kørt.

Fredag blev hans kontrakt med Haas-holdet forlænget, og lørdag satte han femtehurtigste tid i kvalifikationen.

Helt lige så godt gik det dog ikke, da tingene skulle afgøres søndag. Ikke desto mindre sluttede danskeren som nummer otte, og han kan derfor sætte fire VM-point på kontoen og glæde sig over et avancement i den kampen om verdensmesterskabet, hvor han nu er nummer syv. 

Danskeren har nu 53 point i VM-stillingen. Det er lige så mange point som Renaults Nico Hülkenberg, men da Magnussen har to femtepladser som sit bedste resultat mod Hülkenbergs ene, så er den danske Haas-kører foran tyskeren. 

Lewis Hamilton vandt løbet og udbyggede dermed sin føring i VM-stillingen til 50 point. Andenpladsen gik til britens holdkammerat hos Mercedes, Valtteri Bottas, mens Ferraris Sebastian Vettel blev nummer tre. Kevin Magnussens holdkammerat, Romain Grosjean, sluttede som nummer 11 og får dermed ingen VM-point.

Magnussen havde efter et par sløje præstationer i de seneste grandprixer en overraskende god optakt til søndagens løb i Rusland. Danskeren var flyvende i lørdagens kvalifikation og startede helt fremme som nummer fem.

Det var dog forventet, at Kevin Magnussen ville få svært ved at holde sin startposition. Han mistede hurtigt en placering til Saubers Charles Leclerc og måtte kort efter også lade Red Bulls Max Verstappen køre forbi.

Som løbet skred frem faldt den danske Haas-kører yderligere et par placeringer tilbage og etablerede sig midt i feltet, hvor han igennem det meste af løbet formåede at holde de to Force India-biler bag sig.