Formel 1

Magnussen og Force India-kører straffes efter kvalifikation

Esteban Ocon får en placeringsstraf på tre pladser, efter han ikke sænkede farten i en zone med rødt flag. Kevin Magnussen har også fået en bøde.

Esteban Ocon fra Force India endte på ottendepladsen i kvalifikationen på Suzuka-banen til det japanske grandprix, men starter nu i stedet som nummer 11. 

Under den tredje træning kørte den 22-årige franskmand for hurtigt i en zone med rødt flag, hvor Renault-køreren Nico Hulkenberg var kørt galt.

Force India-køreren forklarede efter træningen, at han blev forvirret af lyde fra bilens radio.

- Køreren informerede stewards om, at han efter sving fire hørte nogle bip-lyde i sin radio, der indikerede, at han kørte for langsomt, og han øgede derfor farten. Som resultat af dette mislykkedes han med holde den fart, som var påkrævet, og vi besluttede at pålægge ham en straf, siger stewards til MotorSportWeek ifølge F1 Reader

Straffen betyder, at Sebastian Vettel, Sergio Perez og Charles Leclerc alle rykker en placering frem på startrækkefølgen, når starten går søndag til det japanske grandprix.

Esteban Ocon var dog ikke den eneste, der fik en straf.

Kevin Magnussen kørte nemlig for stærkt i pitten, da han blev målt til at køre 86 kilometer i timen, hvor 80 er det tilladte. Derfor har han fået en bøde på 600 euro - altså omkring 4.500 kroner.

Danske Kevin Magnussen starter løbet lige efter Esteban Ocon, da han endte som nummer 12 i kvalifikation.

Lewis Hamilton starter i pole position efterfulgt af Mercedes-kollegaen Valtteri Bottas, der endte som nummer to i kvalifikationen.