Formel 1

- Magnussen gjorde intet galt, siger hans chef om batalje med Leclerc

Günther Steiner bakker Kevin Magnussen op. Scanpix

Haas' teamchef, Günther Steiner, mener, at Charles Leclercs brokkeri over Kevin Magnussens kørsel er uberettiget.

Charles Leclerc sendte en bredside afsted mod Kevin Magnussen, da de kørte sammen i starten af Japans Formel 1-grandprix. 

Danskeren ville blokere Leclerc og kørte først til højre, og han skiftede så hurtigt over i venstre bane, hvor Sauber-køreren kørte op i baghjulet på Haas-køreren, der bakkes op af sin teamchef.

- Leclerc kørte ind i ham. Kevin bevægede sig bare over i sin linje, og han kørte ind i ham. Hvad kunne han gøre? Bare lade ham køre forbi? Magnussen kørte ikke ind i siden på ham. Han var tydeligvis forrest, siger Günther Steiner ifølge Autosport.

Helt så uskyld var Magnussen dog ikke ifølge Leclerc. 

- Magnussen er og vil altid være dum. Det er faktum, sagde monegaskeren efter sammenstødet.

Ikke første gang

Det er ikke første gang, at Kevin Magnussen får kritik for sin kørestil af sine konkurrenter. Tidligere har både Fernando Alonso og Pierre Gasly langet ud efter Haas-køreren. Sidstnævnte har blandt andet kaldt danskeren for den, 'han nogensinde har kørt mod'.

Haas-teamchefen er dog ved at være træt af, at konkurrenterne rotter sig sammen mod Kevin Magnussen.

- Jeg er ved at træt af at høre på det. Hvis de har et problem med ham (Kevin Magnussen), så bebrejder de bare ham, fordi det blevet normalt, forklarer Günther Steiner.

Det japanske grandprix blev vundet af Lewis Hamilton foran Mercedes-holdkammeraten, Valtteri Bottas. Næste løb køres om to uger, hvor Austin huser det amerikanske grandprix.