Formel 1

Teamchef raser mod Magnussen - Formel 1-boss forsvarer danskeren

Der bliver rettet voldsom kritik mod Kevin Magnussen fra Saubers teamchef. Men Magnussen gjorde intet galt, siger Formel 1-boss.

Bølgerne gik højt under det japanske Formel 1-grandprix, da Kevin Magnussen kørte sammen med Saubers Charles Leclerc.

Jeg mener, at det er umuligt at sige, at Kevin blokerede ham

Formel 1’s løbsdirektør, Charlie Whiting, om episoden med Leclerc

Leclerc kørte op i Magnussens bagende, og det fik efterfølgende Leclerc til at kalde Magnussen for "dum" og "farlig" over teamradioen. Efter løbet får Sauber-køreren nu opbakning fra sin teamchef, der langer voldsomt ud efter danskeren.

- Han er involveret i alle de store uheld i løbet af sæsonen. Jeg er ikke dommer. Det er FIA (den internationale motorsportsunion, red.). Det er dem, der skal tage beslutningerne, siger Frederic Vasseur.

I weekenden var der ikke nogen straf til danskeren for aktionen, udover at han efterfølgende måtte køre i pit, og senere udgik han så på grund af sammenstødet. Men på sigt er Kevin Magnussens kørsel dømt til at gå galt, siger Saubers teamchef.

- Det var fucking farligt. Han blokerer altid sent, og en eller anden dag ender det med et kæmpe sammenstød. Når du kører 320 kilometer i timen, er det mere end farligt, siger han.

Magnussen får opbakning fra løbsdirektør

Kevin Magnussen får dog opbakning fra Formel 1’s løbsdirektør, Charlie Whiting.

- Hvis du analyserer det meget, meget grundigt, vil du se to biler komme ned ad langsiden, og Kevin bevæger sig ikke. Charles henter ind, henter ind og henter ind, indtil han beslutter sig for at køre til højre. På præcis det tidspunkt drejer Kevin også. Ser man video, er der kun en enkelt billedsekvens til forskel, siger Whiting til Crash.

Magnussen kunne i første omgang hente støtte hos sin chef i Haas, Günther Steiner, der bakker op om Magnussens kørsel og ikke mener, at danskeren gjorde noget hasarderet.

- Leclerc kørte ind i ham. Kevin bevægede sig bare over i sin linje, og han kørte ind i ham. Hvad kunne han gøre? Bare lade ham køre forbi? Magnussen kørte ikke ind i siden på ham. Han var tydeligvis forrest, sagde Günther Steiner ifølge Autosport.

Det samme slår løbsdirektøren altså nu fast.

- Jeg mener, at det er umuligt at sige, at Kevin blokerede ham. Han tog beslutningen om at køre til højre et splitsekund efter, at Charles havde gjort det. Du er nødt til at kigge på det en del gange og analysere det ned til den mindste detalje for at se det. Men jeg mener, at det er et uheld, og det er også, hvad stewarden mente, siger løbsdirektøren.

Kevin Magnussen og Charles Leclerc skal køre mod hinanden igen ved det amerikanske grandprix, der køres 21. oktober.