Formel 1

Tidligere kollega klandrer Magnussen for 'farlig' kørsel

Kevin Magnussen var skyld i sammenstøddet med Charles Leclerc under Japans grandprix, mener tidligere Formel 1-kører Jolyon Palmer.

Kevin Magnussen var den første til at udgå af Japans grandprix søndag, men snakken om danskeren lader ikke til at forsvinde.

Den danske Haas-kører var nemlig involveret i en episode med Charles Leclerc ved udgangen af første omgang. Selvom juryen hurtigt var ude at nedtone situationen, hvor ingen af kørerne blev straffet, resulterede hændelsen i en decideret ordkrig mellem kørerne og holdenes chefer. Nu får den 20-årige monegasker opbakning fra en mand, der har et indgående kendskab til Magnussen.

- Kevin Magnussen blev ikke straffet for noget, der med sikkerhed var et farligt træk på langsiden for at blokere Saubers Charles Leclerc.

- Faktum er, at Magnussen bevægede sig for sent. Hvis man skal forsvare en position, er man nødt til at bevæge sig tidligere og give sin konkurrent tid til at reagere og gå udenom. Dét er fair ræs, skriver den tidligere Formel 1-kører Jolyon Palmer i sin blog på BBC.

Palmer og Magnussen har en fortid som holdkammerater på Renault, hvor de kørte sammen i 2016. Briten, som ikke har været en del af Formel 1 siden 2017, deler nu ud af sin viden om sporten hos den britiske tv-station.

- Jeg er sikker på, at Magnussen var klar over, hvad han lavede. Han ville have set Leclerc nærme sig i sine spejle og ventede til sidste øjeblik med at lave en bevægelse for at forsøge enten at få Leclerc ud af kurs eller forcere ham til at trække sig, fortsætter Palmer.

Hård kritik af Magnussen

En anden, som Magnussen har en Renault-fortid med, var også ude at dele sin holdning. Frederic Vasseur, som er Palmer og Magnussens tidligere chef på det franske team, og som nu er det på Lecercs Sauber-hold, støtter - naturligvis - sin unge kører.

- Hans træk var fucking farligt. Han bevæger sig altid sent, og en dag vil han ende i et stort uheld, sagde Vasseur til Autosport.

Kevin Magnussen måtte udgå som konsekvens af situationen, hvor Leclerc ikke nåede af afværge og kørte op i danskerens bagende. Trods påkørslen kunne Leclerc fortsætte. Alligevel var Sauber-køreren alt andet end tilfreds med måden, danskeren kørte ind foran ham på, og det var han ikke bleg for at dele med omverdenen.

- Magnussen er dum og vil altid være det, lød det var monegaskeren over teamradioen under løbet.

Magnussen forsøgte at lægge en dæmper på situation, da han til TV3+ sagde, at han ikke havde brug for at kritisere andre på tv.

Omdiskuterede Magnussen skal igen i aktion i næste uge, hvor det amerikanske grandprix køres i Austin, Texas.