Formel 1

Formel 1 holder fast i gammelt pointsystem - kan ikke blive enige om nyt

Formel 1 fortsætter med at bruge det pointsystem, som de har brugt siden 2010, hvor de 10 hurtigste kørere får point.

Ender man uden for top-10 i Formel 1-grandprixer, må man fortsat kigge langt efter at blive belønnet med point.

Således er det blevet besluttet, at pointsystemet, som sporten har kørt med siden 2010, ikke skal ændres til kommende sæson. Det fortæller løbsdirektør Charlie Whiting ifølge Motorsport Week.

Det har ellers været på tale at justere systemet, således at flere kørere end de ti bedste kan dyste med om point for at skabe mere spænding i løbet og mindre incitament til at udgå.

Men med fire løb tilbage på denne sæsons kalender er holdene og direktionen kommet frem til en beslutning.

- Vi har diskuteret det med holdene mange gange.

- Men vi har ikke kunnet blive enige, siger løbsdirektøren.

Derfor kører holdene videre med det nuværende pointsystem, hvor de ti bedste kørere scorer point i følgende rækkefølge: 25, 18, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2, 1.

Løbsdirektøren fortæller om en proces, der har været lidt længere, end han havde forventet. Men nu er det blevet besluttet ikke at ændre noget, og nu er det tid til at komme videre, mener han.

- Jeg synes, det har været en nogenlunde tilfredsstillende proces, vi har været igennem, og forhåbentlig er der blevet klarhed over situationen.

Tilbage i september oprettede sport.tv2.dk en afstemning om, hvorvidt en ændring af pointsystemet ville være en god ide. Her var der klart flertal for en ændring. 

Afstemningen er fortsat aktiv, og vi vil meget gerne høre jeres mening:

Afstemning

Vil det være en god ide at udvide pointsystemet?