Formel 1

Magnussen forklarer, hvorfor Haas bliver bedre og bedre

Ifølge Kevin Magnussen er der flere forklaringer på, hvorfor Haas-teamet er blevet bedre og bedre siden teamets begyndelse.

Siden Haas-teamet fik sin Formel 1-debut i starten af 2016-sæsonen, er resultaterne kun blevet bedre og bedre.

I denne sæson har holdet indtil videre samlet 84 point sammen og er på en femteplads i konstruktørernes mesterskab, men er kun otte point efter Renault på en fjerdeplads.

Kevin Magnussen kom til det amerikanske mandskab inden 2017-sæsonen og har været med til at drive teamet frem. 

Han fortæller, at der er nogle essentielle ting, der især er blevet bedre i år.

- Vi har selvfølgelig fået mere erfaring. Holdet er vokset år for år, og alle bruger deres erfaringer bedre og bedre, imens vi stadig får mere erfaring. Jeg synes også, at kvaliteten af vores racer er meget bedre i forhold til tidligere. Vi har sat den bil på banen, vi har sigtet efter, og det har været minimalt, hvad der har været af små fejl og mangler. Kvaliteten er meget bedre i år, og det bidrager også til vores præstation, siger Magnussen i en pressemeddelelse.

Haas' udvikling i tal

  • 2016: 29 point og en 8.-plads i konstruktørernes mesterskab
  • 2017: 47 point og en 8.-plads i konstruktørernes mesterskab
  • 2018 (denne sæson): 84 point og en 5.-plads i konstruktørernes mesterskab

- Vores kendskab til dækkene er også blevet bedre. Pirelli-dæk er tit svære at mestre, men vi har formået at forbedre vores forståelse af dækkene i år. Alle de ting har betydet, at vi har rykket os i år, siger danskeren.

Franske Romain Grosjean har været hos Haas siden teamets begyndelse i 2016, og han fremhæver også, at der især er sket forbedringer i år.

- Vi har taget et stort skridt i år. Jeg synes, at 2017 måske var året, hvor vi underpræsterede, men i 2018 er vi kommet tilbage til den vej, som holdet har planlagt. Jeg ville være en del af den rejse, og jeg er tilfreds med, hvordan det er gået.

- Det er teamets tredje år nu, og tingene er så gode, som de kan være. Vi kæmper om fjerdepladsen i konstruktørernes mesterskab, hvilket er vildt, siger Romain Grosjean.

Kevin Magnussen har samlet 53 point sammen i denne sæson, imens Romain Grosjean har hentet 31.