Formel 1

Magnussen glæder sig til 'sjov bane': - Det er lidt som en rodeotur

Kevin Magnussen blev nummer 16 i sidste års grandprix i USA. Diego / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen glæder sig til at køre på Circuit of The Americas, som han betegner som en hjemmebane.

Selvom der er over 8.000 kilometer fra Circuit of the Americas-banen i USA og til Danmark, kommer Kevin Magnussen alligevel til at føle sig hjemmebane i den kommende weekend.

Formel 1-feltet er nemlig kommet til Austin i Texas, hvor mange fans forventes at møde op for at støtte det amerikanske Haas-team, som Magnussen kører på.

Danskeren glæder sig også til grandprixet, hvor han ser gode muligheder for at overhale og få point.

- Der er ekstra motivation og vilje for at gøre det godt i USA. Vi forsøger altid at gøre vores bedste, men det giver bare lidt ekstra, når det er på vores hjemmebane. Det er selvfølgelig ikke mit hjemland, men det føles sådan, når vi kører løb i den weekend, siger Kevin Magnussen i en pressemeddelelse.

- Banen i USA er én af de få nye baner, som jeg virkelig nyder. Sektor et er fantastisk. Der er nogle gode momenter, hvor du kan overhale og udnytte slipstrømmen. Det er en sjov bane at køre på, hvor det går meget op og ned. Det sker en masse, og det er lidt som en rodeo-tur.

Jeg fik lidt for meget champagne på podiet, hvilket betød, at pressekonferencen blev ret sjov

Romain Grosjean efter sin andenplads i 2013 på Circuit of the Americas-banen

Haas-fans forventes at møde op

Kevin Magnussen blev nummer 16 i sidste års grandprix i USA, imens Romain Grosjean blev nummer 14. Sidstnævnte glæder sig til, at der kommer tilskuere, som hepper på Haas-kørerne.

- Det er specielt. Det er ligesom, når jeg kører det franske grandprix. Jeg får en ekstra følelse, noget specielt, og sådan er det også på banen i USA, siger Romain Grosjean.

- Vi forventer, at der kommer en masse fans og hepper på os. Vi kan se, at de bærer Haas-farver, t-shirts, kasketter, halstørklæder og alt muligt andet. Det er godt at vide, at det ikke kun handler om, lad os sige Max Verstappen og Lewis Hamilton, hele tiden, men også om Haas-teamet.

Circuit of the Americas var også banen, hvor Romain Grosjean fik en af sine bedste placeringer. Franskmanden blev nummer to i år 2013, da han kørte for Lotus-holdet.

Her kæmpede han for at holde Red Bull-bilerne bag sig, og efter en lang kamp lykkedes det for den nuværende Haas-kører.

- Red Bull-racerne var meget hurtigere, end vi var. Jeg skulle køre omkring 50 omgange med Mark Webber lige i hælene på mig. Han forsøgte med alt, hvad han havde, for at overhale mig, siger Romain Grosjean.

- Jeg formåede at holde ham bag mig, og det var et fantastisk løb. Jeg fik lidt for meget champagne på podiet, hvilket betød, at pressekonferencen blev ret sjov.