Formel 1

- De har været lidt desperate, siger Haas-chef om Renault-duel

Haas' teamchef, Günther Steiner, mener, at Renault burde koncentrere sig om sig selv i stedet for at fokusere på duellen med det amerikanske mandskab.

Sølle otte point er forskellen på Haas og Renault-mandskabet inden det amerikanske grandprix i den kommende weekend.

De to teams kæmper om fjerdepladsen og dermed titlen som 'the best of the rest' - efter Marcedes, Ferrari og Red Bull.

Duellen har da også være tydelig flere gange i løbet af sæsonen, hvor Renault blandt andet indgav en protest mod Haas' VF-18-racer efter grandprixet på Monza med ønsket om at få afklaret, om raceren var lovlig. Romain Grosjean blev diskvalificeret som følge af dette og mistede dermed sin sjetteplads i det grandprix.

Haas' teamchef, Günther Steiner, mener, at Renault burde fokusere på egne præstationer fremfor at kigge på Haas. Renaults præstationer har nemlig ikke været fremragende på det seneste, mener teamchefen.

- Du kan se, at de har været lidt desperate. Eksempelvis da de nedlagde en protest mod os på Monza. De vil forsøge alt, hvad de kan - i stedet for at fokusere på dem selv og dermed blive bedre, siger Günther Steiner ifølge motorsportsweek.com.

- Jeg har set, at deres præstationer er gået ned. Jeg er sikker på, at de ved, at de ikke har præsteret, og at de ikke har hjulpet sig selv på det seneste. Så de har ingen, de kan skyde skylden på,

Vi har et mindre hul at lukke til Renault, men vi vil gøre alt for, at det sker

Kevin Magnussen

- Vi er ikke i mål endnu

Renault scorede 81 point i den første halvdel af sæsonen, men har kun hentet 11 i de seneste fem grandprixer, imens Haas har fortsat med at presse på.

Renault har 92 point med med fire grandprixer tilbage. imens Haas halter otte point efter. Steiner er dog stadig fuldt ud optimistisk.

- Jeg ved, at der stadig er nogle løb tilbage, men de var ikke stærke på Suzuka-banen i Japan, og de var heldigere, end vi var. Men deres præstation og fart var ikke god.

- Vi er ikke i mål endnu, og vi vil stadig kæmpe. Der er fire løb endnu, og det er 20 procent af hele sæsonen, siger Günther Steiner.

Samme holdning havde Kevin Magnussen i slutningen af september, hvor han erkendte, at kampen mod Renault ville blive hård.

- Kampen er ekstremt tæt. Hvert point tæller. Resten af sæsonen bliver rigtig hård. Vi har et mindre hul at lukke til Renault, men vi vil gøre alt for, at det sker. Som altid vil kontinuitet blive nøglen, sagde Kevin Magnussen dengang.

Mercedes fører konstruktørernes mesterskab med 538 point. Det er 78 point flere end Ferrari, der er på andenpladsen.