Formel 1

Formel 1-komet svinede Magnussen: - Det var lidt for ekstremt

Charles Leclerc var rasende på Kevin Magnussen under det japanske grandprix. Issei Kato / Ritzau Scanpix

Charles Leclerc er stadig irriteret over hans sammenstød med Kevin Magnussens i det japanske grandprix. Han fortryder dog et udbrud under løbet.  

Charles Leclerc er tilsyneladende ikke kommet videre, selvom Formel 1-feltet har flyttet sig fra Japan til USA siden det seneste grandprix for et par uger siden.

Sauber-køreren er stadig irriteret over sit sammenstød med Kevin Magnussen, der endte med at sende begge biler i garagen allerede i begyndelsen af løbet på Suzuka. Leclerc er dog kommet til en erkendelse af, at hans udbrud, hvor han kaldte Magnussen for dum, var for meget.

- Selvfølgelig var det midt i kampens hede, men jeg kan godt fortryde, hvad jeg sagde i radioen. Det var lidt for ekstremt, siger Leclerc ifølge Autosport.

Helt præcist udbrød han, at ’Magnussen er og vil altid være dum - det er faktum’.

Det gjorde han, fordi han kørte sammen med Magnussen, der lå umiddelbart foran på banen. Leclerc forsøgte at overhale højre om Magnussen, men da danskeren også trak til højre, var sammenstødet næsten uundgåeligt. Leclerc mener, Magnussen blokerede vejen med vilje, mens opfattelsen i både Haas-teamet og løbsledelsen er, at det var en uforsætlig aktion.

Derfor er Magnussen ikke blevet straffet efter sammenstødet, men det stopper ikke Leclerc i at tage sagen op hos løbsdirektør Charlie Whiting i forbindelse med weekendens Formel 1-grandprix i USA.

- Jeg står ved, hvad jeg sagde, da jeg kom ud af bilen. Jeg synes, det var et forkert træk, og jeg forstår ikke, hvorfor han ikke er blevet straffet.

- Jeg vil tage det op på vores briefing i morgen for at forstå, hvor Charlie står i forhold til at forsvare en position på banen. Hvis det der er tilladt, så kan jeg også gøre det.

20-årige Charles Leclerc har scoret 22 point i sin debutsæson, hvor han har kørt for Sauber. Sæsonen har indbragt ham et sæde hos Ferrari fra den kommende sæson.

Som altid skal Formel 1-feltet ud på to træningspas fredag. Lørdag er der én træning og derefter kvalifikation til søndagens løb, hvor Lewis Hamilton kan sikre sig det samlede verdensmesterskab.