Formel 1

Formel 1-regel gør kørerne sure: - Det kommer til at blive bragt op

Kevin Magnussen kom slet ikke på banen i Austin i fredagens anden træning. Eric Gay / Ritzau Scanpix

Regn lagde en stor dæmper på fredagens to første træninger forud for det amerikanske Formel 1-grandprix.

Der er mulighed for mere regn, når Formel 1-feltet lørdag skal køre kvalifikation til det amerikanske Formel 1-gradprix i Austin, og det bragte kørerne i et stort dilemma under fredagens træninger.

Her regnede det nemlig også, og fordi Formel 1-reglerne er skruet således sammen, at hver kører kun råder over tre sæt regndæk og fire sæt af de såkaldte intermediate-dæk, der også bruges i våde forhold, til hele weekenden, blev der ikke kørt særlig meget under fredagens to træninger.

I den anden træning, som kørtes fredag aften dansk tid, kom Kevin Magnussen for eksempel slet ikke ud på banen, mens omkring halvdelen af feltet slet ikke havde været ude, da der manglende 10 minutter.

- Der er intet, vi kan stille op med vejret, men der er en masse, vi kan gøre i forhold til at skaffe flere dæk, siger Kevin Magnussens teamkollega hos Haas, Romain Grosjean, i en pressemeddelelse.

Over for crash.net uddyber han:

- Det kommer til at blive bragt op på kørermødet igen. Jeg synes ikke, det er godt, siger Kevin Magnussens teamkollega hos Haas, Romain Grosjean.

- Der er situationer, hvor det er vådt om fredagen, men hvor vi ikke forventer mere regn resten af weekenden, hvor vi så ikke kører ud. Men her kører vi ikke, fordi vi forventer regn lørdag, og vi er nødt til at gemme dækkene. Fansene, der kom herud trods regnen, fik ikke set mange racere, og for os er det også kedeligt

Også Red Bulls Max Verstappen er utilfreds med reglerne.

- Vi vil ikke bruge dækkene, fordi de måske skal bruges i kvalifikationen, så det er nyttesløst. Hvis vi havde flere sæt dæk, ville vi kunne køre mere. Det ville være bedre, mener han.

Haas-boss ser positivt på det

Intet er som bekendt så skidt, at det ikke er godt for noget.

Haas' teamchef, Günther Steiner, ærgrer sig selvfølgelig også over især den anden træning, hvor hans kørere blev sat ud af spillet, men han anskuer også fredagen med et sæt positive briller.

- Første træning var ret brugbar. Vi fik lært noget om vores wet- og intermediate-dæk. Det er et punkt, hvor vi har været lidt bagefter, fordi mulighederne for at teste dem er sjældne. Eftermiddagen var kedelig, fordi vi ikke kunne komme ud på banen, hvis det skulle gå ud over dækkene til lørdag. Vi besluttede at blive i pitten. I det mindste kan vi frit vælge dæk, siger han i en pressemeddelelse, mens Kevin Magnussen mest af alt tænkte på tilskuerne.

- Det har selvsagt ikke været en ideal dag, men sådan er det. Det var ude af vores hænder. Vi prøvede at få det bedste ud af det med lidt kørsel i første træning. Vi havde bare ikke dækkene til anden træning. Jeg har ondt af dem, der kigger på. Forhåbentlig bliver det bedre lørdag.

Lørdagens kvalifikation køres klokken 23 og kan følges i vores liveblog på sport.tv2.dk.