Formel 1

Grosjean straffes også efter grandprixet i USA

Kevin Magnussens teamkammerat Romain Grosjean kan trods en straf ånde lettet op efter det amerikanske Formel 1-grandprix.

Det amerikanske Formel 1-grandprix var en kedelig oplevelse for Haas-teamet, der ellers kørte på hjemmebane.

Kevin Magnussen blev diskvalificeret efter sin niendeplads, fordi han brugte for meget brændstof, mens teamkammeraten Romain Grosjean både udgik og blev straffet for et sammenstød med Charles Leclerc på første omgang.

Romain Grosjean har fået en straf på tre placeringer ved starten til det næste grandprix i Mexico. Det vil sige, han skal rykke tre placeringer tilbage i forhold til sin kvalifikation. Derudover har Grosjean fået et strafpoint til det regnskab, der løber over 12 måneder. Det skriver Formel 1.

Strafpointet har den konsekvens, at Romain Grosjean er noteret for i alt 10 point efter det amerikanske grandprix. Hvis man når op på 12 eller flere point i løbet af et år, bliver man straffet ved at skulle sidde ude i et helt grandprix. Det kunne være sket for Grosjean efter uheldet i USA, men ifølge Formel 1 blev hans aktion ’kun’ vurderet til et strafpoint, fordi han bremsede og forsøgte at undgå sammenstødet.

- Jeg ville helst ikke risikere for meget, men jeg kunne ikke stoppe bilen. Jeg forsøgte at undgå kontakten så meget, jeg kunne, men Charles forsøgte at komme godt ud af svinget, og så ramte jeg ham. Jeg føler med ham, og så er jeg frustreret over vores eget team. Vi var på hjemmebane, og vi ville gøre det godt, men det har ikke været nogen god eftermiddag, siger Romain Grosjean i en pressemeddelelse.

Romain Grosjean kørte ikke ret langt, inden han udgik af det amerikanske Formel 1-grandprix. Billedet her er fra kvalifikationen, hvor han sikrede en startplacering som nummer otte.

Romain Grosjean er den kører, der ræser rundt med flest strafpoint. Kevin Magnussen ligger med to point i den gode ende af listen.

Nul point på hjemmebane

Romain Grosjean begyndte løbet i Austin i ottende position, men efter uheldet i sving 12 udgik han som nævnt.

Teamkammeraten Kevin Magnussen indledte i 12. position og kørte over målstregen som nummer ni. Han blev dog efterfølgende diskvalificeret for at have brugt 105,1 kilogram brændstof. Det er kun tilladt at bruge 105 kilogram brændstof i denne sæson.

- Vi brugte 0,1 kilo (!) for meget i hele løbet, så vi blev diskvalificeret. Sådan er reglerne, så vi må bare kontrollere det bedre. Bilen var dog fantastisk og pitstoppet fremragende, skriver Kevin Magnussen blandt andet på Twitter.

Grandprixet i Austin blev vundet af Kimi Raikkonen fra Ferrari. Det betyder, at kampen om verdensmesterskabet endnu ikke er afgjort. 

Det næste Formel 1-grandprix køres i Mexico fra den 26. til den 28. oktober.