Formel 1

Kevin Magnussen mister VM-point efter diskvalificering

Kevin Magnussen overtrådte brændstofregel under søndagens løb i Austin og bliver diskvalificeret.

Glæde er vendt til skuffelse for Formel 1-køreren Kevin Magnussen efter søndagens grandprix i Austin i Texas, hvor danskeren sluttede på en niendeplads, som udløste to VM-point.

Løbets stewards har efterfølgende diskvalificeret Magnussen med den begrundelse, at han under løbet havde brugt mere end de tilladte 105 kilo brændstof i sin Haas-racer.

Det fremgår af Formel 1's hjemmeside.

Dermed mister Magnussen sin placering samt de to point i VM-stillingen.

I en kommentar til diskvalifikationen skriver Kevin Magnussen på Twitter, at "desværre kørte vi i dag Formel Brændstofbesparelse frem for Formel 1".

- Og vi brugte 0,1 kilo (!) for meget i hele løbet, så vi blev diskvalificeret. Sådan er reglerne, så vi må bare kontrollere det bedre. Bilen var dog fantastisk og pitstoppet fremragende, skriver han og tilføjer, at nu gælder det næste løb.

I en pressemeddelelse fra Haas ærgrer Kevin Magnussen sig også over, at han måtte holde igen under løbet for at spare på brændstoffet.

- Jeg var hurtigere end Ocon, men jeg blev nødt til at spare så meget på brændstoffet, at jeg ikke havde mulighed for at angribe ham. Det er en skam, vi skal spare i Formel 1 i stedet for at angribe. Når alt kommer til alt, så vil fansene jo gerne se et fedt ræs. Det kan vi ikke give dem, fordi vi skal spare på brændstoffet, og det ærgrer mig, siger Kevin Magnussen. 

Fransk kører begik samme fejl

Den franske kører Esteban Ocon, som sluttede på ottendepladsen, er ligeledes diskvalificeret af samme årsag som danskeren.

Kort efter løbet sluttede sent søndag aften dansk tid, oplyste arrangørerne, at begge kørere blev gransket for brud på reglerne.

Der er anden gang i de seneste fem løb, at Haas har fået en bil diskvalificeret.

Magnussens teamkammerat, Romain Grosjean, mistede sin sjetteplads ved Italiens grandprix på grund af en teknisk overtrædelse. Haas har anket den afgørelse, og en høring om sagen er planlagt til 1. november.

Ifølge formula1.com vil det amerikanske hold muligvis også forsøge at få omgjort diskvalifikationen af Kevin Magnussen.

Haas halter efter Renault

De mistede point er en streg i regningen for Haas-teamets bestræbelser på at overhale Renault i konstruktørernes stilling.

Det fransk-engelske team skrabede 14 point sammen i Austin med placeringer som nummer seks og syv.

Haas er nu 22 point efter Renault, der er nummer fire i konstruktørernes stilling. Der resterer tre løb i Formel 1-sæsonen.