Formel 1

Magnussen brugte for meget benzin: - Teamet må tage skylden

Kevin Magnussen er blevet diskvalificeret, efter han brugte for meget benzin i sin Formel 1-bil. Andrej Isakovic / Ritzau Scanpix

Ansvaret for Kevin Magnussen diskvalifikation ligger hos Haas-teamet og ikke hos danskeren, mener TV 2 SPORTS motorsportsjournalist Jacob Hammerholt.

Kevin Magnussen blev diskvalificeret i søndagens Formel 1-løb for at have brugt for meget benzin.

Den fine balance formåede Kevin Magnussen og hans Haas-team ikke at finde i søndagens løb, men ansvaret ligger i store træk hos teamet.

 - Primært ligger fejlen hos teamet, som skal sørge for at få bilen i mål, uden at den bruger for meget brændstof. Hvis køreren skal spare på benzinen, skal teamet melde det til ham, siger Jacob Hammerholt, der er dækker Formel 1 for TV 2 SPORT. 

I denne sæson må hver kører maksimalt bruge 105 kilogram benzin - alt over er strafbart. Mængden af brændstof øges i næste sæson, hvor det bliver tilladt at bruge 110 kilogram under hvert løb. Det sker for at give kørerne bedre mulighed for at trykke speederen i bund uden at overskride brændstofgrænsen

Økonomisk kørsel

Formel 1-holdene kan på forskellige måder sikre sig, at deres biler ikke bruger for meget benzin. Men det skal til sidst udføres af køreren. Blandt andet kan teamet bede sin kører om at slippe foden fra speederen hen mod et sving for så derimod at bremse lidt senere – også kaldet at ’coaste’.

De forskellige teams har også lavet indstillinger i bilens rat, der kan sikre et mere økonomisk forbrug af benzinen. Køreren slår det til, når han får besked fra teamet – og konsekvensen af at slå det til er, at bilen vil miste fart. Det er alle sammen måder, der forringer kvaliteten af racerløbet ifølge TV 2 SPORTS motorsportsreporter Jacob Hammerholt. 

- Sprintløb handler om at køre så hurtigt som muligt, men med den her regel bliver det en spareøvelse i stedet for et sprintløb, siger Jacob Hammerholt.

Kevin Magnussen siger, at der er tale om 100 gram for meget benzin, og han var svært utilfreds med beslutningen om at diskvalificere ham. Han skrev blandt andet på Twitter, at "desværre kørte vi i dag Formel Brændstofbesparelse frem for Formel 1".

Efter løbet i Texas ligger Kevin Magnussen nummer ni i det individuelle klassement, som førers af engelske Lewis Hamilton. Englænderen havde mulighed for at vinde VM-titlen søndag, men det glippede, fordi han ikke vandt løbet.

Han får dog endnu en mulighed for vinde titlen, når kørerne på søndag stiller til start i Mexicos løb.