Formel 1

Alonso skoser kolleger: - I kører, som om det er lejebiler

Fernando Alonso er utilfreds med sine kollegers kørsel. Han mener, at de kører som amatører. Srdjan Suki / Ritzau Scanpix

Fernando Alonso retter hård kritik af sine kollegers kørsel efter weekendens grandprix, hvor han udgik på grund af en kollision.

Den tidligere Formel 1-verdensmester Fernando Alonso er bestemt ikke tilfreds med sine kollegers kørsel efter det amerikanske grandprix i Austin i Texas i weekenden, hvor han måtte udgå.

- Fra start kører folk ind i hinanden på samme måde, som hvis du har en lejebil. Ingen gør det med vilje, men i dag spillede de igen bowling med min bil, ligesom de gjorde på Spa (Spa-banen i Belgien, red.), siger Fernando Alonso til CNN.

Allerede efter 600 meter af løbet i det fjerde sving gik det galt for Fernando Alonso, efter at han kørte sammen med canadiske Lance Stroll. Fernando Alonsos McLaren-racer var efterfølgende så medtaget, at han ikke kunne fortsætte.

Lance Stroll fik en driver through-straf i selve løbet for hændelsen. Det betød, han skulle en tur gennem pitten og dermed tabte tid til konkurrenterne. Derudover blev Stroll også tildelt to strafpoint på sin såkaldte super license. Stroll har nu i alt syv point på sin super license, og hvis han får 12 point i løbet af 12 måneder, så fører det til en udelukkelse fra et løb. I øjeblikket ligger Kevin Magnussens teamkammerat Romain Grosjean nummer et på listen over strafpoint. Han har 10 point inden weekendens grandprix i Mexico.

Ved grandprixet i USA gennemførte Lance Stroll løbet på trods af sammenstødet, men han måtte dog tage til takke med en 16. plads i sin Williams-bil, hvilket var en sidsteplads blandt dem, der gennemførte løbet.

Canadieren betegner hændelsen som et hændeligt sammenstød og nøjes med at ærgre sig over et skuffende resultat. Men sådan ser den rutinerede Fernando Alonso det dog ikke.

Der er flere amatører her end i andre løbsserier

Fernando Alonso

Amatører i kongeklassen

Rutinerede Fernando Alonso, der har kørt løb i flere af motorsportens forskellige løbsklasser, mener, at der generelt er et problem med kørslen i Formel 1. Senest var han også involveret i et sammenstød ved det belgiske grandprix.

- Jeg kører også i andre løbsserier, hvor der er amatørkørere, og der er aldrig et problem. Der er flere amatører her end i andre løbsserier. I andre løb er de også aggressive, men der er ikke nogen, der kører ind i hinanden. Der er en anden mentalitet, siger Fernando Alonso til CNN.

Den tidligere dobbelte verdensmester stopper i Formel 1, når den nuværende sæson er forbi, og han har derfor kun tre løb tilbage af sin Formel 1-karriere.

Fernando Alonso får mulighed for revanche allerede i weekenden, når Formel 1-kørerne skal køre det mexicanske grandprix.