Formel 1

Magnussen nærmer sig fornem liste efter lang tids fravær

Kevin Magnussen nærmer sig top-ti på det officielle formbarometer. Andrej Isakovic / Ritzau Scanpix

Lige uden for de ti varmeste kørere i det officielle formbarometer ligger Kevin Magnussen og lurer.

Kevin Magnussen har kørt i tomgang uden for det fine Formel 1-selskab i et stykke tid. Men han banker alvorligt på for en plads på den officielle rangliste.

Hver uge udvælger Formel 1 de ti mest formstærke kørere og rangerer dem fra et til ti, og her bliver Kevin Magnussens navn nævnt som én af dem, der bevæger sig rundt i grænselandet til en plads.

Ikke siden 30. august – i kølvandet på et flot belgisk grandprix – har den danske Haas-kører været på listen. Dengang var han nummer ti. Siden har hans problemer på asfalten og bag rattet afspejlet sig i Formel 1’s rangliste.

Men weekendens amerikanske grandprix har givet håb for nye og mere positive tider. For det, danskeren præsterede her, var positivt. Her kom han i mål som nummer ni, men blev senere diskvalificeret for at have brugt for meget benzin. Trods en pointløs uge har han kørt sig tættere på top-ti.

Dermed går de med på Autosports analyse af den uheldige skæbne for Magnussen:

- Magnussen gav et kvart sekund til holdkammerat Grosjean til sidst i kvalifikationen. Han kørte et effektivt løb og holdt Perez bag sig til sidst. Diskvalifikationen var uheldig, skrev Autosport om hans løb.

Også hans teamkammaerat, Romain Grosjean, bliver nævnt blandt boblerne.

Raikkonen tager stort spring

I den sjove ende af listen finder man en rutineret finne, som viste, at han fortsat kan levere. Kimi Raikkonen er navnet, og han tog sin første grandprix-sejr i en årrække. Dette belønnes han for, idet han hopper hele fire placeringer op på listen til en tredjeplads.

- En perfekt uge for Kimi? Tæt på, skriver de og uddyber:

- Raikkonen gjorde løbet til sit eget og tog føring fra Hamilton og tvang Mercedes til at ændre strategi. Herfra var han fejlfri og viste endnu engang, at han stadig er en mester på en dag, hvor hans holdkammerat igen krakelerede under presset.

Her er han kun overgået af Max Verstappen på andenpladsen og suveræne Lewis Hamilton på førstepladsen. Begge kørere har holdt deres placeringer fra sidste uge.

Kevin Magnussen har muligheden for at køre sig ind i top-ti i weekenden i det mexicanske grandprix.