Formel 1

Hamilton kører sig ind blandt de største i historien

Med sin femte VM-titel i karrieren er Lewis Hamilton blandt de tre bedste kørere i Formel 1-historien.

Lewis Hamilton, Michael Schumacher og Juan Manuel Fangio. De tre Formel 1-kørere skal nu nævnes i samme åndedrag.

Ingen andre end de tre har vundet den individuelle VM-titel fem gange eller flere.

Hamilton sluttede sig til legendeklubben med en fjerdeplads i søndagens løb i Mexico, og den var rigeligt nok til at afgøre VM-kampen med to grandprixer igen.

– Jeg har været hos Mercedes, siden jeg var 13 år gammel, og at fuldføre dette, når Fangio selv gjorde det med Mercedes, er en utrolig følelse. Det er meget surrealistisk for mig lige nu, siger Lewis Hamilton, efter triumfen kom i hus.

- Jeg føler mig meget, meget ydmyg. Selvfølgelig har jeg drømt om dette, men jeg havde aldrig troet, at jeg ville stå her som femdobbelt verdensmester, siger briten.

Med sin sejr skriver han endnu et par gyldne linjer til den historie, der har udfoldet sig, som det trods alt lå i kortene, at den kunne gøre.

Det stod nemlig hurtigt klart, at Lewis Hamilton havde potentiale til at køre sig ind blandt Formel 1-sportens allerstørste gennem tiderne.

I sin debutsæson i Formel 1 var han i 2007 kun ét point fra at blive verdensmester, og allerede i sæsonen efter snuppede han VM-titlen som den yngste nogensinde. Da var han fyldt 23 år.

Siden er yderligere fire VM-titler kommet til – den seneste af dem altså vundet i Mexico, hvor den nu 33-årige brite for andet år i træk afgjorde årets VM-kamp.

Dermed ligger han delt nummer to på listen over flest VM-titler sammen med Fangio. Kun Michael Schumacher (7) har vundet flere.

Søndagens løb blev dog langt fra en paradekørsel for Hamilton. Som mange andre kørere havde han store problemer med dækkene undervejs.

- Selve løbet var forfærdeligt. I starten gik det godt, men så gik det den gale vej, siger Hamilton.

– Titlen blev ikke vundet her, men gennem hårdt arbejde gennem mange løb, siger han.

Alene i år har Hamilton vundet ni grandprixer. I alt har han vundet 71 i karrieren. Listen over flest grandprixsejre topper Michael Schumacher med 91.

Til gengæld tangerede Lewis Hamilton allerede sidste år Schumachers rekord for flest pole positions i karrieren, og briten er med to løb tilbage af denne sæson startet forrest 81 gange i karrieren.

Igen og igen har han genoplevet sejrsfølelsen fra barndommen, hvor han voksede op i Stevenage og allerede som ti år blev britisk mester i Gokart – som den yngste nogensinde og efter blot to års kørsel.