Formel 1

Magnussen kritiserer regler - vil ikke køre som en ‘bedstemor’

Kevin Magnussen blev ligesom Esteban Ocon diskvalificeret efter det amerikanske grandprix, fordi de brugte for meget brændstof Andrej Isakovic / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen retter stor kritik mod brændstofsloft i Formel 1. Næste år ændres reglen, så kørerne må bruge mere brændstof under et grandprix.

105 kilogram brændstof.

Det er den brændstofmængde, som Formel 1-kørerne maksimalt må bruge under et grandprix.

Den regel langer Kevin Magnussen voldsomt ud efter, fordi det lægger en dæmper på ham og konkurrenternes kørsel.

- Jeg har kæmpet hele mit liv for at komme i Formel 1, så jeg kunne få muligheden for at køre mod de bedste og køre mod de hurtigste biler i toppen af motorsport. Og så kører du i stedet rundt som en bedstemor, siger Kevin Magnussen til Racefans.

Under USA's grandprix i sidste uge brugte danskeren 100 gram benzin for meget. Derfor blev han efterfølgende diskvalificeret og måtte vinke farvel til de to point, han ellers havde skrabet sammen ved at blive nummer ni.

Efter diskvalifikationen erkendte Haas-teamchefen Günther Steiner, at holdet begik en fejl, da Kevin Magnussen overskred brændstofgrænsen.

- Han gjorde, hvad han skulle. Det var ikke op til ham, fordi han kunne ikke se tallene, siger Steiner til Autosport.

På trods af at danskerens hold, Haas, tog skylden for den overskredne brændstofmængde, ærgrer danskeren sig i høj grad.

- Du bliver skuffet og frustreret, og du er sur på dig selv, fordi du ikke har gjort det godt nok, når reglerne er, som de er. Men mere end noget andet bliver du også frustreret over reglerne, fordi de er dumme og burde blive ændret, siger danskeren til Racefans.

I næste sæson bliver reglen om brændstoffet ændret, så kørerne må bruge 110 kilogram brændstof i stedet for de nuværende 105.